Otvorena kuhinja na zelenom dvoru

Kada je kuhinja glavna zvijezda interijera

 

Iako je kilometrima udaljena od mora, ova mala kuća smještena u srcu Pariza ima sve karakteristike prave ljetne kuće. Nekad radionica, a danas vrlo moderno opremljen interijer ostao je vjeran svojem izvornom izgledu s vrlo visokim prozorima i puno svjetla.

- Prilikom projektiranja vlasnik nas je zamolio da optimiziramo ovaj 53 četvorna metra velik prostor, ali da obavezno zadržimo pogled na zeleno dvorište, objasnila je Agnès Cambus, jedna od arhitektica iz pariškog ureda Element te dodala kako je u prostoru trebalo ukloniti neke pregrade s obzirom na to da je prostor visok 4,5 metara, a širok 3 metra, kako bi izgledao veće i imao bolju komunikaciju između prostorija.

U razini vrta gdje bi logično očekivali dnevni boravak smještena je duga kuhinja obojena pastelnom plavom bojom i otvorena prema zelenom vrtu, dok su mala kupaonica i praonica rublja skrivene na kraju etaže.

Spavaća je soba smještena u nastavku kuhinje i također ima pogled na zeleni vrt. Umjerena je i praktična s višestruko ugrađenim prostorom za pohranu. No, zanimljivost ovog interijera je dnevni boravak na polukatu, uređen veselim i vedrim bojama s naglaskom na plavoj boji s kojom je arhitektica obojila cijeli zid kuće od prizemlja do polukata kako bi stvorila željeni kontrast i veliko plavetnilo.

Prozračna i vedra ova kuća nudi nešto drugačiji pogled i pristup uređaju interijera, koji nam se jako svidio.

Izvor i foto: marieclaire.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:57