Jedinstveno povlačenje u divljinu

Kamena hižica za savršen bijeg

Smješten u srcu poznatog Auvergne vulkanskog lanca u Francuskoj, Cantal je neizmjerno lijepo područje s kojeg se pruža prekrasan krajolik. Guste šume i visoke visoravni ovdje se otkrivaju šetnjama i planinarenjem, a jedno od najboljih polazišta za otkrivanje prirodnih ljepota zasigurno je iz kamene planinske kuće.

Najam ove autentične kuće za odmor smještene u prirodi u srcu Auvergne vulkana, zaista je vrijedan razmatranja. Iz kuće se pruža pogled od 360 stupnjeva na zadivljujuću Cere dolinu. Ovo nekad staro utočište i sklonište za pastire, danas je u cijelosti renovirano i svojim posjetiteljima nudi udobnost i šarm u vrlo divljem i autentičnom ambijentu. Od najbližeg je grada udaljena šest kilometara, a do nje vodi makadam cesta koja ostavlja posljednji centimetar asfalta daleko iza kao i civilizaciju. Bez struje uz svjetlost svijeće svoje posjetitelje vraća u ne tako daleku prošlost u kojoj su ljudi uz svijeće i vatru zapravo komunicirali, u vrijeme kada se komunikacija odvijala uživo, riječima, a ne društvenim mrežama. Ali nemojte da vas ovaj spartanski pristup zavara. Pored svih pogodnosti u cijenu najma je uključen prijevoz SUV vozilima iz zračne luke ili željezničke stanice kao i sve svijeće i drvo potrebno za toplinu u kući.



Ovo stanište izrađeno od kamena sastoji se od blagovaonice s kaminom i klupama te stolom izrađenim od drva bukve, kupaonice s toplom tekućom vodom, dnevnog boravka koji se transformira u spavaću sobu, kuhinje potpuno opremljene i vanjskog prostora za doručak ili večeru pod zvijezdama. Kuća je u potpunosti obnovljena, a njezine izvorne osobine su očuvane. Riječ je o izuzetnom mjestu u kojem ste gotovo u potpunosti odsječeni od svijeta na nekoliko dana okruženi visokim pašnjacima i spektakularnom prirodom koju nudi Cantal.

Kuća je idealna za dvije osobe, ali ako vam spartanski način života ne smeta, u njoj mogu boraviti i četiri osobe. Cijena? Od 1750 eura za tjedan.








Izvor: casalino-homes.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:55