Makeover stana

Lijepi dom dizajnerice interijera. Ima mnogo briljantnih savjeta i životnih trikova

 ALLA LYADOVA/
Odlučila se za skandinavski stil, prije sedam godina bio je iznimno popularan, a i danas je relevantan

Dizajnerica interijera Alla prije sedam godina sama je renovirala svoj stan u kojemu i danas živi. Naša je junakinja uspjela stvoriti prostor koji ni danas nije izgubio na šarmu, a ni važnosti na učinjenom. Alla je povećala površinu kupaonice, dizajnirala prekrasnu dječju sobu i riješila se mnogih nedostataka. Rezultat je moderan i inspirativan interijer, a mi vas pozivamo da ga pogledate, možda pronađete korisne ideje za uređenje vlastitog doma.

image

Fotografija prije renoviranja

ALLA LYADOVA/

"Iako je stan bio jako zapušten, odmah sam shvatila da se od njega može napraviti nešto izvanredno i funkcionalno, pa sam ga kupila. Jedan od glavnih izazova bio je napraviti sve unutar proračuna. Da bi to ispunila, puno smo toga učinila vlastitim rukama", priča vlasnica.

image
ALLA LYADOVA/

"Kuhinja ima 8,5 četvornih metara i nije adaptirana. Dizajnirala smo akcentni zid zbog praktičnosti i još uvijek me veseli. Tijekom obiteljskih događaja i praznika ovdje vješamo ukrase, a ljepljiva traka koja je uvijek tu uopće ne kvari izgled", priča dizajnerica.

image
ALLA LYADOVA/

"Kunjanja se sastoji od donjih i gornjih ormara: police su vrlo visoke, što je nezgodno, ali prostora ne nedostaje - gore spremamo stvari koje rijetko koristimo. Kada planirate skladištenje, važno je da razmislite o svom danu: na primjer, praktičnije je staviti kapsule za kavu pored aparata za kavu", navodi.

image
ALLA LYADOVA/

Kuhinja je jedina prostorija u kojoj je strop spušten. To su učinili zbog nape, kako bi proveli cijev, a organizirali su i dodatno osvjetljenje radnog prostora. Na podu je porculanska keramika 30 x 30 centimetara, a pozadinu prekriva posebno dizajnirana ploča. "Ovo je vrlo praktično rješenje, prljavština se uopće ne vidi", ističe dizajnerica.

image
ALLA LYADOVA/

"U početku sam htjela povezati kuhinju i dnevni boravak. Razmišljala sam o rušenju zida, ali pokazalo se da je nosiv. Veliki kauč ​​nije stao ovdje, ali mali kauč je stao. Vrlo je udoban i mekan", priča vlasnica i dodaje da se u središtu kuhinje nalazi udoban okrugli stol i plastične stolice (lako se čiste), a policu u blagovaonici je izradila sama.

image
ALLA LYADOVA/

"Prozori su veliki i za njih sam koristila tekstil u boji kuhinjskih ormarića. U jednom trenutku smo zamijenili hladnjak, ali se pokazalo da ne stane i da se, kada se otvori, zalijepi za prozorsku dasku pa sam dasku morala prilagoditi hladnjaku. Savjetujem vam da uzmete u obzir takve nijanse prilikom projektiranja".

image
ALLA LYADOVA/

Kao i u cijelom stanu, i ovdje su zidovi obojeni u jednu sivu boju. Na podu, kao i u ostalim sobama, nalazi se parket. U dnevnoj sobi drvo, u hodniku porculanska keramika. Spoj je ostavljen kakav jest, nisu napravljeni pragovi.

image
ALLA LYADOVA/
image
ALLA LYADOVA/

Ova soba ima dvije glavne funkcije: spavanje i druženje. Ugradili smo ormar tako da ne zauzima prostor. Sami smo ga napravili - kupili smo gotova vrata, organizirali nišu prema veličini i postavili dvije šipke.

image
ALLA LYADOVA/

Tri vrste tekstila zatvaraju prozor: jedne zavjese malo blokiraju svjetlost, zatim visi til, a iza njega - rolete koje mogu potpuno blokirati svjetlost i zatvoriti prozor.

image
ALLA LYADOVA/

U dijelu spavaće sobe nalazi se noćni ormarić: također je djelo dizajnerice. Ovo je obična stolica na koju je pričvršćen piljeni rez drveta. Kauč ​​je, usput, vrlo funkcionalan: rasklapa se u krevet bez spojeva.

image
ALLA LYADOVA/
image
ALLA LYADOVA/
image
ALLA LYADOVA/

Na podu dječje sobe je parket, zidovi su obojeni sivom bojom, ali ovdje su naglašene trake izrađene u univerzalnoj nijansi. Ranije je u ovoj sobi na nosaču visio televizor: kada su napravili dječju sobu, skinuli su ga, ali na zidu su ostale rupe. Kako je ne bih prefarbala, dizajnerica je smislila zanimljiv trik.

"Napravila sam kućicu od drveta, na nju objesila lampe, a mjesta s rupama oblijepila sam naljepnicama krugova, što je također dodalo akcent".

image
ALLA LYADOVA/

Na istom zidu sami su naslikali kuću. Igračke su pohranjene u stalku koji su prepravili. Obojili iz bijele u sivu boju, dodali ploču od pravog drveta na vrh, napravili kotače s mogućnošću zaključavanja na dnu. Ideja je bila da kćer sama pomakne stalak i koristi ga kao prostor za igru.

"Svojoj sam kćeri napravila i mali prostor za igru ​​- kućicu Zubić vile. Kad joj ispadne sljedeći zub, stavi zub unutra i dobije novac. Krevet smo napravili po narudžbi od bora - prilično je velik. Za odlaganje je odgovoran bijeli ormarić, ali ja sam mu dodala naglašene ručke", priča.

image
ALLA LYADOVA/

"Ulazni hodnik je prilično prostran, ali velika mana je nedostatak "prljave zone" kao takve. I nju smo trebali izdvojiti. Učinila sam to uz pomoć ormara: obojila sam kraj u boju glavnih zidova i istaknula područje tepihom. Kad gosti stignu, ovdje se izuju cipele - prljavština se ne širi", objašnjava.

image
ALLA LYADOVA/

image
ALLA LYADOVA/

"Također je bilo važno razmisliti o mjestu za torbe, telefon i druge sitnice: za to imamo policu koju smo sami napravili od paleta da stane u hodnik i kutiju za cipele. Osim toga, tu je i prostrana komoda s malim kozmetičkim prostorom na vrhu. Nasuprot je dekorativni foto zid. Na podu su iste porculanske pločice kao u kuhinji. Ali postoji jedan minus, a to je zatečeni krivi zid. Ako imate trenutak u interijeru sa zakrivljenim zidovima, koristite najveće pločice", savjetuje.

image
ALLA LYADOVA/
image
ALLA LYADOVA/

U kupaonici je napravljeno malo preuređenje. Povećali su površinu zbog hodnika. U početku se sušilica za ručnike nalazila ispod umivaonika, ali su premjestili umivaonik na drugi zid. Napravili su stol od iverice, a ispod njega je postavljena perilica rublja.

image
ALLA LYADOVA/

Kako se ploča stola ne bi ulegnula, napravili su nogu. Kupaonica je završena jednostavnom pločicom 20x20 cm: zbog činjenice da smo je okrenuli za 45 stupnjeva, dodali smo i drugu boju i napravili uzorak nalik na ševron, izgleda zanimljivo.

image
ALLA LYADOVA/

Ostali zidovi obojeni su u plavo kako bi se uštedio proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 07:28