Interijer u središtu Praga

Lijepi spoj industrijskog i skandinavskog stila

Stan na fotografijama projekt je uređenja prostora u staroj zgradi u središtu Praga u Češkoj i sa svojim visokim stropovima i gotovo 50 četvornih metara primjer je skandinavskog stila s vedrim detaljima. U uređenju su vidljivi i brojni elementi tipičnog industrijskog uređenja kao što su opeka, izložene grede, drveni komadi namještaja i metal. Sam je prostor iznimno svijetao zbog velikih prozora kroz koje dopire dnevna svjetlost i zbog bijelih zidova i stropova koji stvaraju dojam još prostranijeg stana. Prostor je većinom monokromatski, s nekoliko upečatljivih detalja u boji koji unose veselje u prostor kao što su žute stolice u blagovaonice i tirkizno zeleni tepih u dnevnoj sobi.



Visoki stropovi omogućili su gradnju otvorene galerije na kojoj se nalazi spavaća soba i do koje se dolazi drvenim stepenicama. U spavaćoj sobi bračni krevet izrađen je od drvenih paleta koje mu daju rustikalni izgled. Odjeću vlasnici mogu objesiti na šipku kraj kreveta koja djeluje kao otvorena garderoba. Prava se garderoba odnosno prostor za odlaganje stvari nalazi ispod strukture spavaće sobe i taj je dio stana skriven od pogleda pomoću svijetlih zavjesa.




Osnovni prostor pregrađuje uski bijeli zid od opeke. S jedne strane zida nalazi se televizor koji je dio dnevne sobe, a s druge strane blagovaonski stol i kuhinja koja se sastoji od bijelih gornjih i donjih kuhinjskih elemenata. Drvena radna ploha u kuhinji usklađena je bojom s drvenim materijalom poda.


Dnevna soba nalazi se uz spavaću sobu i obilježava je sivi kauč s crnim stolićem za kavu, drvena komoda i mali radni stol smješten tik uz prozor kako bi se maksimalno iskoristila dostupna svjetlost.



Kupaonica je monokromatska, a posebnu pažnju privlači kada koja je kombinacija mat crne boje izvana i klasične sjajne bijele boje iznutra. Na podu se nalaze crno-bijele pločice, a ostatak je prekriven horizontalno postavljenim pravokutnim bijelim pločicama.


Izvor: Pinwin.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:30