novi projekt

Mala, veća i najveća: Otočko imanje s tri kamene kuće usred velikog maslinika

Moderne kamene kuće s tradicionalnom fasadom i modernim, toplim i ugodnim interijerom

Grčki otoci poznati su po svojim prekrasnim starim kućama, od kojih mnoge broje i nekoliko stotina godina. Ali danas s vama želimo podijeliti novi projekt Urban Soul Projects studija, moderne kamene kuće s tradicionalnom fasadom i modernim, a toplim i ugodnim interijerom.

Ova seoska rezidencija smještena u sjevernom dijelu Krfa nalazi se usred velikog maslinika, blizu mora. Izdužena parcela, proširena u svom prvom, najvišem dijelu blizu ceste, diktirala je njen ulaz, a oblik parcele i otvor prema pogledu na maslinik doveli su do gotovo neizbježnog smještaja u prošireni dio.

Kompleks se sastoji od tri zgrade. Glavne kamene zgrade dvostruke visine, s dvoslivnim krovom, uključuje dnevni boravak, otvorenu kuhinju i blagovaonicu. Dvokatnice sa spavaćim sobama vlasnika i neovisnu prizemnu zgradu sa sobama za goste. Odnos između tri zgrade definiran je pravokutnim smještajem dviju zgrada, dok je kuća za goste rotirana zbog privatnosti. Ovaj pomak ostavlja prolaz kroz stražnje zatvoreno dvorište prema vanjskim površinama ispred kuće i bazenu.

image
Kimberley Powell
image
Kimberley Powell

Provjereni prirodni materijali poput kamena i drveta koriste se za ukrašavanje zidova, stropova i podova, a izvrsna su osnova i istodobno suprotnost modernom namještaju te sofisticiranom dizajnu interijera. Glavna značajka otvorenog dnevnog boravka postala je staklena pregrada u crnom metalnom okviru - izgleda sjajno i savršeno ispunjava svoju glavnu funkciju.

image
Kimberley Powell

Okućnica je u osnovi jezgra kuće kroz koju su dostupni vanjski parking i ulaz, a pergola nudi zaštićeno područje za kuhanje i objedovanje na otvorenom.

image
Kimberley Powell
image
Kimberley Powell
image
Kimberley Powell
image
Kimberley Powell

Uz dugu fasadu kompleksa postavljen je izduženi blistavi bazen pobojan u zeleni ton.

Predivan projekt!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:37