Stan budućnosti

Moderan dom četveročlane obitelji

Spajanjem dva stana u jedan vlasnici su dobili dvoetažan stan s puno multifunkcionalnog prostora koji se prilagođava potrebama četveročlane obitelji s dvoje djece.

Studio Spacon & X preoblikovao je dvije zasebne stambene jedinice u jedan prostor spajajući ih multifunkcionalnim stepeništem koje povezuje dva kata u jednu cjelinu.

Stepenice su žarišna točka stana koja razdvaja, ali i spaja kuhinju sa sobom za goste i element je s najviše različitih funkcija u stanu. U dijelu kuhinje služi kao polica za posuđe, dok je sa strane sobe dodatni prostor za odlaganje stvari. Stepenice na najbolji način predstavljaju ideju o rušenju granica između funkcije namještaja i prostora. U prvobitno ograničenom prostoru, nakon renoviranja, razbijene su granice i stvorena je skladna cjelina prepuna multifunkcionalnih zona.

Kuhinjski elementi izvedeni su u bijeloj boji od materijala koji se lako održava, a za razbijanje koloritne monotonije, kombinirani s elementima od borovine koji su stvorili toplu atmosferu u domu.

Svijetli i lagani materijali primarno su korišteni u dizajniranju interijera stana, a transparentni pregradni zidovi učinili su ga prozračnim.

Kako bi se dobili dodatni prostor za raznovrsne obiteljske aktivnosti, krevet u sobi za goste kada nije u funkciji može se "pospremiti" u zid.

Također, dnevni boravak je organiziran kao fleksibilna zona koja se transformira prema potrebama obitelji. Jednim potezom ruke, podiže se šank koji se može koristiti za razne stvari.

Na katu stana smještene su spavaća soba za roditelje i djecu te kupaonica i garderoba.

Izvor: designboom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 06:51