interijer za čistu desetku

Moderni stan s atraktivnim uređenjem

 

Sa svega 45 četvornih metara prostora, ovaj kompaktni stan koji se nalazi u središtu Kijeva dizajnerski je projekt studija MARTIN architects koji su njegovo uređenje osmislili za vlasnike čija je želja bila stan na fotografijama iznajmljivati. Bilo je stoga potrebno stvoriti funkcionalan i vizualno atraktivan stan koji će se svidjeti širokom broju ljudi i zainteresirati ih za unajmljivanje prostora. Iako svaka funkcionalna zona ima svoj odvojeni prostor, u stanu je ipak ostvaren otvoreni raspored, a pritom je dobivena prozračnost i dojam većeg prostora. Spavaća soba odvojena je od ostatka stana velikim uokvirenim staklenim stijenama koje omogućuju prodiranje svjetlosti u unutrašnjost, ali i privatnost jednostavnim navlačenjem zavjesa.



Za uređenje je odabrana relativno neutralna paleta koja obuhvaća sivu, crnu i smeđu kao osnovne boje te plavozelenu za detalje poput istaknutih zidova.



Kuhinja je upečatljiva zbog opeke na zidovima koja je obojena u crno kako bi stvarala kontrast sa svijetlim drvenim podovima. Sam kuhinjski namještaj je svijetlosivi, do blagovaonicu obilježava tamnije drvo velikog stola. U kupaonici se ponavlja element staklene stijene u crnom okviru koji odvaja sam tuš od ostatka prostora, kao i zelena boja, no u svojoj nježnijoj, mentol varijanti. Moderan i privlačan prostor!


Izvor: Design Milk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:35