COOL MJESTO

Novootvoreni bar Maduro na splitskoj Zapadnoj obali

Brod koji se usidrio uz popularnu šetnicu

Uređenje je osmišljeno tako da se gosti zaista osjećaju kao da su na luksuznom krstarenju dok ispijaju neke od najboljh vrsta gina uz pogled na zvonik sv. Duje

Gastro ponuda Splita bogatija je iz dana u dan, a odnedavno posebno mjesto zauzima i nesvakidašnji brod-bar Maduro koji se smjestio na Zapadnoj obali.

Interijer novog kafića inspiriran je izgledom pravog broda, a ugodna atmosfera i najljepši pogled na grad ostavljaju dojam kao da zaista plovite. Prostire se na ukupno 230 četvornih metara, od čega čak 150 pokriva otvorena terasa.

LOUNGE ZONE

- Misao vodilja bila je napraviti cocktail brod koji se trajno nasukao na Zapadnoj obali. Budući da se nalazi dva metra od mora, na šetnici s terasom prekrivenom brodskim podom i velikim šankom u obliku broda, zaista se stječe dojam da ste na luksuznom krstarenju dok uz široku lepezu koktela uživate u predivnom pogledu na cijeli Split - rekla je Marita Kacunić, zadužena za marketing i organizaciju evenata u tvrtki F Group u čijem je vlasništvu Maduro.

Novouređeni prostor sastoji se od unutarnjeg dijela, terase s visokim stolovima te dvije lounge zone, a cijeli je interijer nastao ručnom izradom.

ZAŠTITA OD SOLI

Šank je izrađen od drva mahagonija, a uz njegovo dno je zbog veće vjerodostojnosti dodan i intonak, odnosno zaštita od algi koja se inače nanaša na dno broda. I pića iznad šanka smještena su u rešetke kako bi ih se zaštitilo od potencijalnog valjanja na pučini, a zidovi su obloženi drvenim panelima s okruglim ogledalima kako bi se stekao dojam boravka u brodskoj kabini.

Stolovi i stolice izrađeni su od drva sibirskog ariša koji je otporan na sol i vodu, cjenici su u obliku pojaseva za spašavanje, a konobari odjeveni u odore mornara. Na terasi se čak nalaze i skulpture galeba jer bi plovidba bez tih ptica bila nezamisliva.

Od boja i materijala, prevladavaju modra i bijela s crvenim detaljima te drvo i mesing.

- Osim izgledom, Maduro je originalan i svojom ponudom pića. Mogu se degustirati neki od najboljih svjetskih ginova. Tu su Gin Tonka kojeg je u svijetu proizvedeno samo 1000 boca, zatim Gin Mare te brojni popularni craft kokteli - zaključuje Marita.

Foto: Maksim Bašić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 07:14