TALIJANSKA FARMA

Obnovljena stara dama stara 300 godina

Intervencija švicarskih arhitekata Markusa Wespija i Jeromea de Meurona na staroj kamenoj kući nedaleko od grada Treia u Italiji rezulirala je tradicionalnom kućom u modernom ruhu

Projekt je napravljen u dijalogu s okolnim brežuljkastim krajolikom koji je okvir i razlog naziva mjesta Casa Olivi. Obnova je uključivala očuvanje i renovaciju većine zidova, zamjenu podova i krova, kao i reorganizacija unutarnjih prostorija. U južnom dijelu kuće, bivši natkriveni aneks u prizemlju zamijenjen je otvorenom salonom s kaminom, a dvije gornje etaža sadrže četiri spavaće sobe, kupaonice i sobe za odmor.

Bijele stolice, stolovi i ležaljke dosljedno se provlače kroz kuću i pozivaju na uživanje.

Sjeverni dio kuće je pretrpio najveću štetu nakon požara, a nadahnuo je arhitekte u stvaranju interijera s punom visinom koji sada sadrži kuhinju i veliki stol za blagovanje, a okomita tri različita bijela volumena čine ulaznu galeriju, stubište i studio.

U južnom dijelu zgrade obnovljeni izvorni kameni zidovi rade kontrast između ruralnog duha, antičkih zidina, novih bijelih zidova i komada namještaja s potpisima Vitre, Cassine i Philippea Starka.

Interijer je uređen minimalistički i moderno, i u kontrastu je s povijesnim eksterijerom kuće. Obnovljeni stari prozori podsjećaju na dvorac, dok su namještaj i detalji jednostavni, i u samo nekoliko boja. Kupaonica je s potpisom Philippea Starka, tu je i moderna kuhinja od nehrđajućeg čelika i impresivan beskonačni bazen u kojem bismo rado zaplivali.

Više informacija potražite na: Casa Olivi

Izvor: milandesignguide.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:14