UREDI NOVE GENERACIJE

OD OBIČNIH DO NEOBIČNIH Poslovni prostori sve su zabavniji

 

Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo kako poslovni prostori velikih korporacija izgledaju puno modernije, opuštenije, razigranije... Ukratko, jako cool. Ta nova filozofija koja ističe kako uredi više nisu monotoni, uređeni po šabloni, u neutralnim nijansama i s uvijek istim namještajem, jako nas raduje. A tako je i bilo kada su nam iz Addiko banke u Zagrebu poslali fotografije svojih novih ureda koji su, neočekivano za jednu banku, potpuno drugačiji od onog što zamišljamo kada nam netko spomene urede jedne takve institucije.





- Prostor je organiziran na principu open spacea, pri čemu je posebitost da i cijela uprava sjedi u svojevrsnom open spaceu, tj. njih nekoliko sjedi zajedno u jednostavnom i praktičnom ‘uredu’ od 160 kvadrata. Kako zaposlenici u cijeloj banci sjede u otvorenom prostoru, tj. nitko nema svoj zatvoreni ured, ni vrh banke nije htio biti izuzetak - objašnjava Igor Vukasović, menadžer Korporativnih komunikacija i dodaje kako koncept novih poslovnih prostora potpisuje ugledni britanski arhitekt Andrew Chadwick. Posebnost novih ureda je svakako i crvena soba koja je zamišljena kao mjesto u kojem se zaposlenici mogu družiti, a po potrebi i voditi sastanke u opuštenoj atmosferi. Ova soba ima još niz zabavnih sadržaja, od pikada, stolnog nogometa i flipera pa sve do prostora u kojem zaposlenici mogu razmjenjivati knjige.



Dvorane za sastanke zamišljene su, pak, kao niz od nekoliko dvorana koje nose imena nekih od najljepših hrvatskih mjesta. Tako se sastanci održavaju u dvorani Mljet, Brijuni, Plitvice, Risnjak i Velebit. Zanimljiva je i staklena dvorana za videokonferencije opremljena najnovijom IT opremom, a koja se prigodno zove Egg (Jaje). Posebna pažnja posvetila se i odabiru namještaja te detalja. Tako se ovdje ističu visoki stolovi tzv. Churcill za 6 do 8 osoba, posebno dizajnirani tapecirani odjeljci sa stolovima u stilu namještaja starih američkih zalogajnica. Na svim katovima su po prostorima prelijepljene ukrasne folije u stiliziranom obliku otiska za prste, gdje “otisak” čine imena raznih mjesta u Hrvatskoj. Upečatljiv detalj je i posebno napravljen zid na kojem zaposlenici mogu ostavljati poruke, a koji može poslužiti i za prezentacijske svrhe.


Foto: Neja Markičević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:41