SVI SRETNI

Od praznog prostora do savršenog doma: Evo kako od stana u novogradnji dobiti savršen dom!

 Arhitektonski studio Križnjak
Najveći izazov bio je stvoriti prostor u kojem će cijela obitelj moći boraviti u dnevnoj zoni bez obzira na aktivnost
image
Martina Križnjak, dipl. ing. arh., i Robert Križnjak, dipl. ing. arh.

Arhitektonski studio Križnjak

Robert Križnjak, dipl. ing. arh. i Martina Križnjak, dipl. ing. arh.

  • Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Web: www.kriznjak.com
  • Facebook: Arhitektonski studio Križnjak
  • Instagram: arhitektonskistudiokriznjak
  • LinkedIn: www.linkedin.com/company/kriznjak

Zgrada se gradila, a vlasnici su se obratili arhitektimau želji da od praznog prostora dobiju maksimalno iskoristiv interijer u skladu s njihovim potrebama.

image
Postojeće stanje

ZADATAK

Pri kupnji stana u novogradnji, učestalo je mišljenje da se dobiva gotov proizvod na kojem nisu potrebne dodatne preinake i radovi, pa samim time nema potrebe ni za angažmanom arhitekata. Ipak, to je samo djelomično točno jer se kupnjom dobiva konstrukcija i osnovna oprema, ali je stan još daleko od toga da bi se mogao nazvati domom. Investitori su nam se obratili prilikom kupnje stana u zgradi koja se upravo gradila, sa željom da se od praznog prostora dobije maksimalno iskoristiv stan, a sve u skladu s njihovim životnim potrebama i navikama.

image
Novo stanje

RJEŠENJE

Stan s velikom otvorenom dnevnom zonom, roditeljskom spavaćom sobom s en-suite kupaonicom te s dvjema manjim sobama za djecu bio je korektno projektiran te nije bilo potrebe za tlocrtnim promjenama. Najveći izazov bio je stvoriti prostor u kojem će cijela obitelj moći boraviti u dnevnoj zoni bez obzira na aktivnost, pritom pazeći na čuvanje intime u privatnom dijelu stana. Zahvaljujući dimenzijama stana, kuhinja je organizirana linijski uz jedan zid, a kuhinjski otok može se koristiti i kao mjesto za druženje, rad, pisanje zadaća ili slično. Dodatni naglasak čini spušteni strop s ambijentalnom i dekorativnom rasvjetom koja omogućuje različite scenarije korištenja prostora. Na kuhinju se nadovezuje i prostor za blagovanje u središtu dnevne zone, sa stolom za šest, ili po potrebi osam osoba. Daljnji dio zauzima dnevni boravak s velikom kutnom garniturom za sve ukućane i goste, nasuprot koje se nalazi zid s TV-om, komodom i policama. Preko velike ostakljene klizne stijene dnevna zona širi se i na vanjski prostor, a lođa je iskorištena kao zelena oaza koja obogaćuje interijer.

image
Arhitektonski studio Križnjak

Roditeljska spavaća soba organizirana je na način da se velika površina iskoristi za ormare, krevet većih dimenzija i dugačak radni stol uz prozor. Vešeraj je proširen kako bi se unutra smjestila i sušilica, a umjesto spremišta projektirana je garderoba.

image
Arhitektonski studio Križnjak

Za cijeli stan projektiran je namještaj po mjeri, izrađen je detaljan izvedbeni projekt za potrebne građevinsko-obrtničke i instalaterske radove, a svi materijali su pomno odabirani kako bi zadovoljavali funkcionalne i estetske kriterije. Osim toga, projekt je razrađen i 3D vizualizacijama koje su investitorima i prije radova dočarale kako će njihov stan u konačnici izgledati, a svi materijali, obloge, kao i modeli namještaja, rasvjete i opreme korišteni u vizualizacijama istovjetni su stvarno dostupnima na tržištu, što je investitorima uvelike olakšalo nabavu i dogovore s izvođačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:26