skandinavski stil

Odlično uređeni stan za aktivnu obitelj

Udobnost, pročišćenost i dobra energija glavna su obilježja ovog odličnog stana uređenog u skandinavskom stilu čije uređenje potpisuje dizajnerska tvrtka Nordico iz Tajvana koja je u ovom projektu spojila različite elemente skandinavske estetike u dinamičnu cjelinu kao stvorenu za aktivnu obitelj koja se u svojem domu druži, opušta, radi, kuha i ugošćuje.

Dnevna soba savršen je primjer odličnog spoja udobnosti i stila s privlačnim dizajnom namještaja. Komadi odabrani za ovu zonu jednostavni su, funkcionalni i minimalistički, čime se stvara prozračnost i čistoća linija u samom prostoru. Osnovne boje su siva i bijela uz dodatak crne i sunčane žute koja privlači pozornost svojom vedrinom!



Prostor za odlaganje stvari u samoj prostoriji u osnovi je bijele boje, no dodavanjem drvenih površina, kao i polica obojenih u crno ili žuto, razbijena je cjelokupna bjelina i stvoren je vizualno zanimljiv detalj uređenja, vidljiv ne samo u zoni boravka, nego i iza radnih stolova u dnu prostorije. Sivi kauč dnevne sobe smješten je u samo središte prostorije, a iza njega je postavljena drvena struktura uz koju su prislonjena dva drvena radna stola. Tim je potezom jednostavno, a efektno stvorena radna zona bez suvišnog zatvaranja same prostorije.


Kraj boravka i radne sobe nalazi se prostrana kuhinja s blagovaonskim stolom u nastavku, postavljena uz bočni zid. Kuhinja s blagovaonicom pretežito je bijele boje, s kuhinjskim otokom prekrivenim vertikalno postavljenim kvadratnim pločicama. Iznad kuhinjskog otoka u koji je ugrađen sudoper postavljena je viseća konstrukcija od crnog metala prepuna biljaka koje služe kao začinski vrt. Ostatak je kuhinje opremljen bijelim kuhinjskim elementima te se proteže cijelom dužinom zida. Blagovaonicu čini drveni pravokutni bijeli stol okružen stolicama u različitim bojama, što unosi veselje i dozu boje u prostor.






U stanu se nalaze dvije spavaće sobe, obje uređene decentno i s elementima koji su iskorišteni i za uređenje glavne životne zone, poput stolica i zanimljivih ormarića. U sobama se ponavlja osnovna paleta boja, što znači da su uređene različitim nijansama sive boje, bijelom i crnom uz tek pokoji detalj u intenzivnijim bojama poput petrolej zelene. Do zadnjeg detalja promišljen prostor.



Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:02