Moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak u zagrebačkom stanu Lane Bedeković Rosandić, vlasnice marketinške agencije Alert

Lana Bedeković Rosandić
 Neja Markičević/CROPIX
Kuhinja i prostor blagovanja. Mjesto velikih gušta i nezaboravnih druženja

Vlasnica marketinške agencije Alert Lana Bedeković Rosandić po struci je arhitektica s magisterijem iz ekonomije, a slobodno se može reći i osoba s puno stila, što se vidi u svim segmentima njezina života, pa tako i u njezinu zagrebačkom stanu u kojem živi od travnja.

- Dugo smo tražili stan u centru grada, rekla bih, jako puno godina. Izuzetno nam je bilo bitno kakva je zgrada, orijentacija stana, raspored prostorija, tj. potencijal prostora, katnost zgrade… Zbog te liste kriterija, potraga i sve ostalo se malo oduljilo jer na neke kompromise nismo mogli pristati. Prije smo živjeli u stanu s vrtom u podsljemenskoj zoni, u kojem smo bili jako sretni. Nema ništa bolje nego doći kući i biti okružen prirodom. No, zbog prirode posla i načina života nekako nam život u centru Zagreba, pogotovo u ovom periodu života, puno više odgovara. Ovaj stan, kad smo ga kupili, bio je podijeljen u dvije cjeline i dugo nije bio obnavljan pa smo se odlučili za potpuno renoviranje. U međuvremenu je bio i potres pa smo odlučili i dodatno ojačati konstrukciju. To nam je bilo i važnije od same estetike prostora, taj osjećaj sigurnosti. Za uređenje stana smo angažirali Studio Franić Šekoranja. Sašina estetika je estetika koja nam je bliska, pogotovo za ovaj tip prostora i činjenicu da smo htjeli look&feel starinskog stana, a da opet bude suvremen - otkriva nam Lana koju smo zamolili da nam pokaže omiljeni dio svog lijepog stana, a ona se bez velikih nedoumica odlučila za kuhinju s prostorom blagovanja. Taj prostor ima oko 30 četvornih metara, a visok je gotovo 4 metra.

image
Lana Bedeković Rosandić
Neja Markičević/CROPIX

Lana ističe da jako voli ovaj dio stana jer je sve u divnim materijalima, točnije u drvu i keramici, a ormari su skriveni. Inače, kuhinja je u štukaturama u kojima je i cijeli stan.

- Otkad smo se uselili, nekako najviše vremena provodim u kuhinji, tu se lijepo osjećam, prostorija ima puno svjetla, a nije zanemarivo ni što je odavde predivan pogled sve do nebodera na trgu. Kada otvorim prozore, ovdje do kasno uvečer čujem žamor grada i prolaznike, glazbu sa Zrinjevca… Uz sve to, obožavam kuhati, za druge, ali i za sebe. Kuhanje je kreativno, najbolje me opušta. Sve je ljepše uz dobru hranu pa i to pridonosi mojoj ljubavi prema ovoj prostoriji - s osmijehom na licu govori Lana i dodaje kako je prostor kuhinje spojen s blagovaonicom, pa svatko tko dođe, a otkad ima ovaj stan, to je, otkriva, često, sjedne uz otok preko puta nje.

- Ovdje jedemo, grickamo, pijemo, razgovaramo, smijemo se… Moram reći i kako u posljednje vrijeme moja agencija ima dosta klijenata iz food&drink industrije, tako da se i velik broj snimanja odradio u mojoj kuhinji, a koja su se poslije pretvorila u genijalna i nezaboravna druženja - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:35