NOVO COOL MJESTO

Otvara se butik dalmatinskih delicija u Zagrebu

U nevjerojatnih 20-ak kvadrata arhitektica Violeta Beljić Kušić smjestila je potrebnu opremu i sveukupni asortiman koji nije skroman - pršuti, domaći sirevi, masline, vino, maslinovo ulje i još dosta toga

Suradnicu Dom i dizajna arhitekticu Violetu Beljić Kušić, dipl. ing. arh., možete kontaktirati putem web stranice Interior Creator ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i iz prve ruke doznati sve o arhitekturi, dizajnu interijera, najnovijim interijerskim trendovima i drugim lijepim stvarima.

Posjetili smo arhitekticu Violetu Beljić Kušić i zavirili u njezine aktualne projekte, te porazgovarali o jednom koji nas je osobito zaintrigirao, jer je već u fazi 3D vizualizacije koju je napravio njezin kolega Miroslav Posavec, te poslušali na koji je način riješila taj projektantski zadatak.

- Kod mene je uvijek gužva, katkad mi se zna preklopiti ozbiljan broj projekata, ali kako se faza izvedbe interijera zna oduljiti, stignem se o svemu dobro pobrinuti. U glavi i na papiru imam svojevrsni gantogram radova, te donosim procjenu angažmana i konzekventno tome, samog preuzimanja posla. Trenutno projektiram interijere stanova u Zagrebu i Splitu, nadogradnju hotela u istarskom Novigradu, započela sam i arhitektonski projekt velikog poslovnog ureda poznatog branda, a pred samim dovršetkom je projekt showrooma namještaja za opremanje javnih i ugostiteljskih prostora, te butika dalmatinskih delicija u Zagrebu, objašnjava nam Violeta.

- Veselim se realizaciji dućana s delicijama s obzirom na to da se u nevjerojatnih 20-ak kvadrata smjestila potrebna oprema i sveukupni asortiman koji nije skroman - pršuti, domaći sirevi, masline, vino, maslinovo ulje i još dosta toga. Investitor je dozvolio objavljivanje projekta prije nego „padne“ prva lopata.

Pod će biti popločen keramikom u chevron stilu, tonova hrasta, kao uostalom i stolarija u prostoru. U kontrapunktu hrastovom drvu su crni zidovi i metalne police s perforiranom industrijskom mrežom. Zbog nedostatka prostora, fronte bačvi su samo dekorativne, tj. slavine su povezane s velikim bačvama u prostoru ispod dućana.

Zanimljive će biti police, s obzirom na način na koji se prezentiraju i slažu artikli. U nekim zonama vinske boce bit će na „pijedestalima“, malim konzolnim policama pričvršćenim na plohu po kojoj se može pisati kredom, npr. cijene i pogodnosti. Sitna mreža polica omogućuje vizualni efekt rastriranih vinskih flaša u horizontalnom položaju, dok voluminozniji kubusi omogućuju praktično vizualiziranje vina i drugih staklenki. Za one nestrpljive, integriran je i hladnjak s vinima, za konzumaciju na licu mjesta uz dva barska stolića ili na željenom odredištu.

Druga polica, uz robustan industrijski radijator, dizajnirana je od vinskih drvenih kašeta, za koje sam predvidjela vješanje na raster horizontalnih metalnih cijevi i moći će se prema potrebi preslagivati.

Nasuprot ulaza nalazi se pult za rezanje pršuta, te integrirani izložbeni hladnjak. Iznad pulta i retro pulta su police, a na onim stražnjim bit će pravo veselje- visit će pršuti. Zona oko pulta popločena je crnom keramikom, tzv. ciglicama, što nadopunjava imidž otmjenog skladišta.

Rasvjeta je tehnološka, ali nije zanemareno kreiranje ugođaja koje akcentira LED lampice integrirana u rub spuštenog stropa, te visilice kod barskih stolića u izlogu.

Kako je prostor star, kompletno mijenjamo i vanjsku bravariju s onom koja asocira na skladišta i loftove. S jednostavnom plošnom tendom, dat će novi šarm tom dijelu ulice, zadovoljno zaključuje arhitektica.

Veselimo se realizaciji tog malog, ali dinamičnog i stiliziranog butika delicijama, ali i novim projektima Violete Beljić Kušić.

Vizualizacija: Miroslav Posavec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 09:40