Možete li vjerovati?

Ovaj fantastičan stan ima svega 35 m2!

Monokromatsko uređenje skandinavskog stana koji se prostire na 35 četvornih metara prostora razbijaju dva iznenađujuća detalja. Prvi detalj su lijepe kožne stolice tople smeđe boje koje se koriste u blagovaonici i svojim oblikom podsjećaju na kultnu Eames stolicu. Drugi detalj zid je terase obojen u tamnocrvenu boju koja se nazire kroz velike staklene stijene kojima je rastvoren jedan cijeli zid u dnevnoj sobi. Dnevna soba, blagovaonica i kuhinja dio su jedinstvenog prostora stana koji se nalazi u visokom potkrovlju. To obilježje vidljivo je u kuhinji koja je ugrađena u kut stana s nakošenim krovom i u spavaćoj sobi u kojoj svjetlost dopire kroz veliki krovni prozor.



Dnevna soba je sama po sebi prostrana, s balkonom koji se doima kao njezin prirodni produžetak. Veliki sivi kauč, okrugli sivi tabure i dva elegantna crna stolića za kavu s tepihom grafičkog uzorka čine zasebnu zonu boravka. Blagovaonica je smještena uz suprotni zid, s manjim tamnim pravokutnim stolom okruženim ranije spomenutim kožnim stolicama. Kuhinja je uređena bijelim kuhinjskim namještajem i klasičnim bijelim kvadratnim pločicama, s velikim hladnjakom od nehrđajućeg čelika koji se ističe svojom sjajnom površinom i sivom radnom površinom.


Između kuhinje i spavaće sobe smjestila se kupaonica u kojoj se ponavljaju elementi uređenja iz ostatka prostora pa je tako zastakljena tuš-kabina ugrađena u prostor obložen pravokutnim bijelim pločicama na zidovima, a sivima na podu.

Spavaća soba otvorenog je karaktera, ali je prikladno skrivena u kutu stana i pravo je oličenje udobnosti s velikim bračnim krevetom. Jednostavno uređena s nekoliko crnih detalja poput stolice, zanimljive lampe i par slika, lišena je suvišnih komada namještaja. Odjeća i obuća nalaze se u zasebnom prostoru ormara koji se nalazi nasuprot kupaonici i može se zatvoriti. Zaista predivan stan!



Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 08:48