crno-bijeli svijet

Ovaj je stan carstvo za ljubitelje monokromije

Iako volimo žarke boje, crna i bijela izbor su s kojim ne možete pogriješiti. Dovoljno su upečatljive same po sebi, a u kombinaciji stvaraju jednostavan, ali učinkovit efekt. U stanu koji se nalazi u našoj galeriji iskorišten je ovaj oštar kontrast kako bi se dodatno istaknuli zanimljivi detalji poput pravog Yamaha motora na zidu u blagovaonici ili raznovrsnih tekstura materijala.

Raspoređen na 102 četvorna metra prostora, ovaj je stan sve samo ne dosadan. Smješten u mjestu West Hollywood u Kaliforniji, dom je uspješnog para koji je odabrao neobičan namještaj i zabavne dekoracije poput svjetlećih slova na zidu blagovaonice kako bi se razbio strogi kontrast glavnih boja.

Blagovaonica s uskom i dugom kuhinjom te dnevna soba s prostorom bara zauzimaju dvije usporedne duge prostorije koje su međusobno povezane velikim otvorom. Blagovaonicu posebno obilježava spomenuti motor kao dekoracija te crni stakleni stol s prozirnim stolicama, a kuhinja ima bijele elemente i pozadinu od uskih mozaik pločica u bijeloj, crnoj i sivoj boji. Dnevna soba ima neobične komade namještaja poput srebrnog stola za kavu, crne kožne fotelje i bijelog dlakavog tepiha koji zajedno stvaraju zaista poseban prostor.

Spavaća soba ima raskošni bračni krevet iza kojeg se nalazi zid obojan u mračnu crnu boju. Jedino u kupaonici izostaje oštar kontrast monokromije. S bijelom kadom, zelenkastim staklenim stijenama tuša, kamenim oblozima na zidovima i rijetkim crnim detaljima kupaonica je osvježenje za odmor duha i tijela. Pogledajte!

Izvor: Apartment Therapy
Foto: The Skinny Confidential

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 00:14