OAZA U CENTRU

Ovako to izgleda kad arhitektica za sebe uredi predivan dvoetažni stan na zagrebačkom Ksaveru

 Eurovilla
Stan ima površinu 117,50 metara kvadratni, s prostranom terasom od čak 40 metara kvadratni

Danas smo se zaputili u zagrebačku gradsku četvrt Gornji grad - Medveščak, na Ksaver, gdje se smjestio jedan jako lijepo uređen i luksuzan stan. Petnaestak minuta šetnje od strogog centra Zagreba ovaj stan je ipak stvorio jedan mali svijet za sebe koji nije nimalo narušen vrevom i blizinom grada.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Dvoetažni stan površine 117,50 metara kvadratni, s prostranom terasom od čak 40 metara kvadratni, ne plijeni pozornost samo svojim impozantnim izgledom, nego i odličnim rasporedom. Vlasnica Natalia Tonković, inače arhitektica iz studija Space Me u Zagrebu sama je uredila svoj životni prostor, što je svakako odmah vidljivo da je znalačka ruka imala svoje prste u ovome.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Na prvoj etaži stana nalazi se velika ostava, dnevni boravak koji je spojen s kuhinjom i blagovaonicom koji čine prekrasan otvoreni i prostrani prostor koji izlazi na već spomenutu terasu koja se uz pomoć velikih staklenih stijenki spaja s unutrašnjim prostorom pa tako okružena zelenilom unosi svoj mir i unutar stana. Na drugoj etaži su se smjestile tri prostrane spavaće sobe i kupaonica.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Odabir neutralnih boja u kombinaciji s drvom i ponekim rustikalnim detaljem čini ovaj stan izrazito privlačnim. Sve je na svom mjestu i potpuno dostatno, nema višaka, ni pretjerivanja. Zajednička nit utkana kroz boje čini ovaj stan jedinstvenim. Detalji sive, bež i crne boje razliježu se kroz sve prostorije dajući im dosljednost. Zanimljiv je postupak stvaranja drugačijih zona u stanu kroz rasvjetna tijela. U dnevnom boravku odabrani su stilom luksuzniji luster i podna lampa koji se uklapaju u bjelinu prostora, ali svojom pojavom plijene pozornost i ističu se kao glavna dekoracija.

image
Eurovilla

U nastavku slijedi blagovaonica koja je prostorno spojena s dnevnim boravkom, ali jednostavnim odabirom drugačijeg namještaja i visećeg lustera stvara se jedna potpuno druga zona unutar prostorije. Ovaj postupak je primjetan je i u kuhinju koja je se našla u moćnoj crnoj boji koju krasi starinski željezni luster i čini odličnu kombinaciju suvremenog izričaja i vintage stila. Priča ne staje ni tu, nego se penje na drugu etažu gdje su u svakoj sobi odabrani drugačiji lusteri koji se uklapaju sa stilom cijele sobe, od one radne pa do dječje.

image
Eurovilla

Osim što je arhitektica kreativno iskoristila moć rasvjetnih tijela, sve pohvale treba također dobiti i za vrhunsko iskorištavanje prirodne sunčeve svjetlosti koja stanu daje dodatni luksuz koji je nemjerljiv u svojoj biti.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Važno je svakako staviti naglasak i na vanjsku terasu, koja je svojim genijalnim izgledom i prostranošću jako bitan faktor u ovom stanu. Terasa je također podijeljena u dvije zone, jedna za odmaranje, druga za blagovanje, a ispunjena je prekrasnim biljkama koje čine da u potpunosti zaboravite da se nalazite u gradu, ali ako poželite ipak se uz pomoć prelijepog pogleda na grad možete vratiti u stvarnost.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Uvijek se volimo susresti s ovakvim projektima, koji s takvom lakoćom stvaraju ugodne i funkcionalne prostore i objašnjavaju pravu bit onoga što bi dom trebao biti. Ako ste u potrazi za novim stanom, možda je ovaj baš za vas, a možete ga pronaći na eurovilla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:04