Hrabar odabir boja

Pogledajte ovaj zagasit, ali raskošan interijer!

Zagasite boje u interijerima uvijek stvaraju dramatičnu atmosferu i omogućuju da uz pomoć par dobrih detalja vaš prostor izgleda raskošno i izvrsno osmišljeno. Kuća koja je prikazana na fotografijama nalazi se u Parizu i to u slavnom kvartu Montmartre. Vlasnici prostora poigrali su se s različitim tamnim bojama pa je tako tamna paleta element koji objedinjava interijer na oba kata ove elegantne kuće.

Dnevna soba ima par dizajnerskih komada namještaja kao što je na primjer kožna Egg fotelja arhitekta i dizajnera Arnea Jacobsena. Zidovi su zeleni, a dinamičnost se postiže različitim teksturama tkanina u rasponu od kože na fotelji, baršunaste površine sivog kauča pa sve do bijelog dlakavog tepiha.

Ostatak interijera podjednako je dramatičan s izvrsnim zidnim pločicama u kuhinji u tonovima plave i zelene te tamnim namještajem. Blagovaonica je dio kuhinje i sastavljena je od dva različita okrugla stola i potpuno različitih stolica. Spavaća soba je maslinasto zelena sa stropom boje senfa, željeznim okvirom za krevet i upečatljivim slikama koje nisu obješene već su planski naslonjene na zid sobe.

Kupaonica je od ostatka prostora odvojena djelomično ostakljenim crnim vratima te se u njoj nalazi samostojeća tamna kada od cinka. Na katu se nalazi soba za goste s kupaonicom te nastavlja paletu zemljanih tonova iz prizemlja. Kako izgleda ovaj elegantni tamni stan pogledajte na fotografijama koje slijede.







Izvor: desire to inspire
Foto: Gaelle le Boulicaut

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 12:53