Makeover stana na Pantovčaku

Preslatki mali dom veličine 16,5 četvornih metara koji ima sve!

Kako urediti mali stan, a da bude funkcionalan, ugodan za boravak i stilski lijepo uređen? Vječno je pitanje na koje nije jednostavno odgovoriti, osobito ako niste arhitekt ili dizajner interijera. No, nije nemoguće, što smo vidjeli nebrojeno puta.

Stan u koji vas danas vodimo odličan je primjer lijepo uređenog jako, jako malog stana veličine samo 16,5 četvornih metara, koji nas je totalno osvojio, a za čije je odlično uređenje zaslužna vlasnica. Riječ je podrumskom stanu koji je na zagrebačkom Pantovčaku, a sastoji se od jedne prostorije u koju je investitorica uspjela smjestiti sve potrebno za ugodan boravak i mini kupaonice.

U prostor se zaljubila na prvi pogled, iako je bio u izuzetnom lošem stanju. Ali ništa je to nije obeshrabrilo, odmah je znala kako će od njega učiniti ugodno mjesto za boravak iako nije bilo jednostavno, prepričava vlasnica.

- Morali smo krenuti doslovno od temelja. Sve smo porušili i odlučili prostor renovirati, što je uključivalo zamjenu svih postojećih instalacija za vodu, struju i plin te izolaciju zidova. Radovi su dugo trajali, gotovo jednu godinu, ali sam željela da sve bude kako sam zamislila, a znate kako je s majstorima - ponosno nam govori vlasnica.

U interijeru prevladava bijela boja koju vlasnica obožava, a bila je logičan izbor s obzirom da je riječ o podrumskom stanu s vrlo malo prirodnog svjetla. Što se tiče namještaja, kompletno je izrađen po mjeri kako bi se najbolje iskoristio prostor i smjestilo sve potrebno za život. Mali prostor iziskuje pametna rješenja pa je tako na jedan cijeli zid odlučila postaviti ugradbeni ormar veličine tri metra, u koji će stati sve kako bi interijer uvijek izgledao čisto i uredno. To je vrlo bitno kad je riječ o minijaturi poput ove, smatra vlasnica.

Iako je malen, stan izgleda veći nego što zaista jest, u čemu je pomoglo ogledalo postavljeno na klizna vrata ormara. Riječ je o triku koji se često može vidjeti u manjim stanovima, a uočila ga je proučavajući različite magazine i web stranice za uređenje interijera. Što se tiče spavaćeg dijela, odabrala je sivu multifunkcionalnu sofu koja u nekoliko lakih poteza postaje krevet za spavanje.

Posebnost stančića jest to što je iskorišten svaki djelić prostora koji u konačnici ima apsolutno sve za ugodan boravak i pritom izgleda baš slatko. Pogledajte!

Foto: Neja Markičević/Hanza Media, vlasnica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 14:55