jednostavna elegancija

Prozračan stan od 70 kvadrata

 

Svijetle boje i stakleni zidovi stvaraju iluziju dodatnog prostora unutar ovog stana u Tel Avivu čiju renovaciju potpisuju arhitekt Amir Navon iz Studija 6B i dizajnerica interijera Maayan Zusman. Stan koji se nalazi u zgradi sagrađenoj u stilu i vremenu Bauhausa na jednom od glavnih gradskih bulevara ima ukupno 70 četvornih metara prostora i svoj privatni vrt, što je rijetkost u Tel Avivu. Zadatak dizajnerskog tima prilikom renovacije bio je otvoriti prostor, ali tako da se u njega mogu smjestiti dodatne prostorije koje su bile potrebne vlasniku.









Uklanjanjem zidova i izmjenom izvornog rasporeda dizajneri su pretvorili stan s jednom spavaćom sobom i jednom kupaonicom u stan s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, s vanjskom i unutarnjom kuhinjom, kao i s kućnim uredom koji je smješten unutar staklene strukture u dnevnom boravku. Kako bi dobili prozračan i svijetao izgled cijelog stana, za pod je odabran svijetli parket od hrastovine posložen u obliku riblje kosti, a u prostoru se osim neizbježne bijele boje javljaju i različite nijanse sive boje s tek pokojim crnim detaljem.





Dizajneri su pri uređenju na različitim mjestima u prostoru koristili staklene površine u crnim okvirima pa tako u dnevnom boravku, ali i u spavaćoj sobi s jedne strane fizički razdvajaju prostor dok ga istovremeno vizualno otvaraju. Crni okviri u kojima se spomenute staklene plohe nalaze služe kako bi se dobio jak kontrast u kombinaciji sa svijetlim bojama u ostatku interijera i dodaju mu detalj izražajne geometrije. Jednostavna elegancija ovog životnog prostora zaista osvaja!






Izvor: Deezen

Foto: Itay Benit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:31