U centru Splita

Restoran ARTiČOK, spoj umjetnosti i gastronomije

NAZIV MJESTA: ARTiČOK
ADRESA: Trg bana Josipa Jelačića 19, Split, tel: 095 670 0004
RADNO VRIJEME: pon - sub od 9 do 23 sata, vikendom od 9 do 24 sata

Restoran ARTiČOK nedavno je otvoren u centru Splita. Iako se na prvi pogled može zaključiti da je restoran dobio ime po mediteranskoj biljci, što nije sasvim netočno, vlasnik Marin Radić objasnio nam je da je dugo razmišljao o prigodnom imenu za restoran koji je spoj umjetnosti i gastronomije.


- Odavno sam imao želju otvoriti vlastiti restoran, prije svega jer sam godinama u ugostiteljstvu iako sam po struci dizajner interijera, a i zbog ljubavi prema dobrom jelu iako sam nisam neki kuhar.

Želja mi je bila otvoriti restoran koji će biti ugodan i oku i nepcu, što sam pokušao gostu približiti i imenom ARTiČOK, dakle imamo ART, a to bi bio zid restorana koji su oslikale akademske slikarice Dajana Dvornik i Magdalena Kudelik, a ČOK bi bio hrana, dok ukupni naziv nosi ime mediteranske biljke - objašnjava vlasnik ARTiČOK-a koji nam je otkrio da će od 1. prosinca u restoran doći novi chef kuhinje i znatno će se promijeniti dosadašnji meni.

Restoran ima oko 30 sjedećih mjesta, a vlasnik smatra da je taj kapacitet dovoljan za održavanje kvalitete jela. Iako će se meni mijenjati, sastojat će se od jela i slastica napravljenih od svježih namirnica. U ponudi restorana isključivo su hrvatska vina, a imaju i široku ponudu craft piva.

Foto: Foto: Sonja Dvornik, ARTiČOK

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 15:22