nježno uređenje

Romantični plavi stan od 59 kvadrata

 

Lijepi i ženstveni stan koji možete vidjeti na fotografijama nalazi se na trećem katu zgrade u švedskom gradu Stockholmu i zauzima ukupno 59 četvornih metra prostora.



Ovaj renovirani interijerski biser pravi je dom iz snova. Cijeli stan uređen je nježnim i svijetlim bojama, od kojih ledenoplava boja zidova privlači najviše pozornosti. Zemljane nijanse i klasična bijela dodatno ukrašavaju ovaj divan prostor, a svijetli parketi i jednostavni komadi namještaja čine ga još udobnijim i ugodnijim za život. Svi se prozori nalaze na jednoj strani stana, i to baš na onoj koja gleda u mirno dvorište, a omogućuju prodiranje pregršt svijetla u prostor.





U središtu prostora nalazi se prostorija za druženje, odnosno dnevni boravak s blagovaonicom. S lijeve strane smještena je spavaća soba, dok je s desne strane izdvojena kuhinja. Dnevna soba je velika i prozračna, opremljena s kaučem i foteljom, otomanom i stolićem za kavu te dobro popunjenim policama za knjige koji boravak pretvaraju u pravu kućnu knjižnicu. Uz velike prozore smještena je blagovaonica s bijelim ovalnim stolom i stolicama koja može primiti i više od šestero ljudi. Osim polica s knjigama zidove krase i raznovrsna umjetnička djela koja unose boju i razigranost u prostor.






Elegantna i jednostavna, kuhinja koja se nalazi s desne strane dnevnog boravka sadrži brojne bijelim kuhinjskim ormarićima, dok su radne su površine i pod crni kako bi se stvorio kontrast u prostoru.









U stanu se nalazi jedna spavaća soba s dodatnim prostorom u koji je smješten ormar. Spavaća soba ima istu kombinaciju boja kao i ostatak prostora pa njen izgled tako definiraju ledenoplavi zidovi, bijele komodama s obje strane kreveta koji se nalazi u sivom okviru. Stan ima i lijep balkon okrenut prema dvorištu od oko 3,75 kvadrata na koji se izlazi upravo iz spavaće sobe.

Kao i u brojnim drugim skandinavskim stanovima, većina prostora za odlaganje nalazi se u hodniku i to u obliku ugradbenih ormara i ormarića.



Kupaonica je uređena tamnim podnim pločicama koje skrivaju podno grijanje, a kojima kontrast stvaraju bijeli zidovi. U kupaonici se nalazi tuš sa staklenom stijenom, kao i perilica i sušilica, a namještaj odabran za prostor crne je boje kako bi se uravnotežila bijela koja prevladava na zidovima.

Izvor: Innerstads Specialisten

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:24