RUSTIKALNA ČAROLIJA

Šarmantan dom Katrin Arens

 

Volimo sve u ovom prekrasnom rustikalnom domu njemačke dizajnerice interijera i namještaja Katrin Arens! Ne možemo se prestati diviti svakom kutku njezine šarmantne talijanske kuće, smještene u Lombardiji na sjeveru zemlje.

Riječ je o dizajnerici koja se vodi vrlo jednostavnom filozofijom - manje je više. Jednostavno, izravno i elegantno tri su riječi koje najbolje opisuju Katrin i njezin rad. Voli jasne oblike, dobivene iz materijala koji pričaju priče nekih prošlih života.

Ovdje živi već neko vrijeme s obitelji i voli talijanski način života, koji je spontan i nevjerojatno, živ što je važno za njezinu kreativnost. Osim toga, Italija je vrlo inspirativna, a pronašla je i dobre obrtnike s kojima surađuje.

Njezina najveća strast je preobrazba starih materijala u nove predmete zadržavajući osjećaj prošlosti. Namještaj koji proizvodi prava su umjetnička djela. Ona pretvara siromašne i jednostavne materijale koji nemaju očitu vrijednost u korisne, lijepe i vrijedne predmete, ističući njihovu zaboravljenu povijest.

Katrin je s ljubavlju izradila svaki komad namještaja u ovoj kući koristeći odbačene materijale iz napuštenih seoskih kuća, podruma, tavana i stolarskih radiona. Svaki komad je unikatan i ručno izrađen te tretiran individualno procesima koji obične predmete čine izvanrednim. Namještaj i sve boje u kući su bijele ili neutralne, dok su akcenti u bojama. Inspiraciju za svoj rad osim u Italiji pronalazi na putovanjima u inozemstvo i promatranjem različitih kultura.

Izvor: mycosyretreat

Foto: Jordi Canosa, Sabrina Rothe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:17