Modularna gradnja

Savršena montažna kuća na periferiji grada u kojoj su drvo i priroda glavni junaci

 PACO MARíN/
Novi projekt arhitekata studija Delavegacanolasso još jednom pokazuje kako održiva i modularna arhitektura mogu koegzistirati u ravnoteži s prirodom

U ovoj kući važan je krajolik. Studio Delavegacanolasso adaptirao je jednu od svojih višestrukih Tini montažnih kuća, stvarajući skriveni dom na periferiji Madrida, nazvan Fresnos, gdje vlasnici mogu u potpunosti uživati ​​u prirodi, odvajajući se od ideje grada, ali uz funkcionalnost i udobnost urbane kuće.

image
PACO MARíN/
image

Fresnos je izgrađen korištenjem sustava montažnih i modularnih kuća koje je dizajnirao studio Delavegacanolasso, izrađenih od drva, prilagodljivih i Made in Spain.

PACO MARíN/
image
PACO MARíN/
image

Kombinacija bijeljene cigle, drva i čelika bezvremenska je i savršena, prilagođava se volumenu i nagibu parcele.

PACO MARíN/

Na prilično nagnutoj parceli unutar borove i hrastove šumice, studio je odlučio prilagoditi strukturu onome što je već postojalo, prirodno koegzistirajući s drvećem i oblicima parcele; Tako zahvaljujući dobro prilagođenoj terasi, vlasnici mogu uživati ​​u privilegiranom pogledu. Osim toga, sljedeći ideju vječne prirode, u kosturu kuće izrezana je rupa kako bi deblo bora moglo proći kroz nju, dodatno integrirajući okoliš s unutarnjim životom.

image

Novi projekt arhitekata Pilar Cano-Lasso i Ignacio de la Vege studija Delavegacanolasso još jednom pokazuje kako održiva i modularna arhitektura mogu koegzistirati u ravnoteži s prirodom.

PACO MARíN/
image
PACO MARíN/
image
PACO MARíN/

Utočište je osmišljeno tradicionalno, ali prilagođeno s novim konceptima arhitekture. Arhitekti su izveli sustav koji kombinira različite montažne module sa zidovima od opeke i terasom koja kao da lebdi iznad tla, čime se rezidencija prilagođava prolaznosti vremena s bezvremenskim dizajnom.

image
PACO MARíN/
image

Krajolik je pravi protagonist. Cijela kuća je otvorena zahvaljujući velikim prozorima koji inteligentno spajaju interijer i eksterijer te propuštaju svjetlost.

PACO MARíN/
image

Inspiracija sredine stoljeća prisutna je u cijelom interijeru, s fokusom na poznate američke kuće iz 50-ih, pune boja i jednostavnih oblika.

PACO MARíN/

Ova jednostavnost čini da kuća funkcionira kao da je veliki zaštićeni trijem usred šume. Volumen je podijeljen u nekoliko malih modularnih prostora koji uključuju sobe s kupaonicom, te dnevni boravak-blagovaonicu s kuhinjom; Studio se nalazi u samostalnom dijelu parcele, odvajajući mjesto stanovanja od mjesta rada, čime se poboljšava odnos prema prostoru koji vas okružuje. Sve je to u kombinaciji s obijeljenim zidom od opeke koji daje osobnost cijeloj kući.

image
PACO MARíN/
image
PACO MARíN/
image

Kuhinju su dizajnirali arhitekti s Teka i Samsung uređajima, održavajući ravnotežu prirode s ostatkom kuće. Funkcionalan i praktičan prostor za svakodnevni život.

PACO MARíN/
image
PACO MARíN/

Vrt je bitan element ovog projekta, okružen borovima, hrastovima crnikom i javorima, koji mijenjaju boju s prolaskom godišnjih doba, dajući još cjelovitiji izgled. Zasađena su i stabla smokve, limuna i naranče, a postoji i mali bazen koji skuplja kišnicu za navodnjavanje.

image

Svaka je soba neovisni modul, koji uključuje spavaću sobu i kupaonicu.

PACO MARíN/
image

Jedna od premisa bila je vedrina i toplina interijera. Drvo breze i šperploča postižu taj efekt mira i prirodnog svjetla u svakoj od prostorija.

PACO MARíN/
image

Boja igra veliku ulogu u dnevnoj-blagovaonici, koja kombinira vintage komade s modernijim namještajem.

PACO MARíN/
image

Koncipiran kao samostalan prostor, ured je smješten u malom modulu pored kuće.

PACO MARíN/
image
PACO MARíN/

Materijali su važni i iskreni, zato su prikazani goli i bez ikakvog tretmana, od samog drva do metala, stvarajući teksture s recikliranom i pougljenjenom borovinom studija, toplinski obrađenom borovinom glavnog dijela i grubim čelikom na fasadi.. Unutra je umirujući interijer temelj, sa zidovima od breze i šperploče, s podovima od vapnenca. Boju, bez sumnje, daje namještaj, s komadima kupljenim u Maroku, inspiraciju su arhitekti crpili i iz američkih studija slučaja iz sredine 20. stoljeća. Sjajan projekt!

image
STUDIO DELAVEGACANOLASSO/
image
STUDIO DELAVEGACANOLASSO/
image
STUDIO DELAVEGACANOLASSO/
image
STUDIO DELAVEGACANOLASSO/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:28