KUĆA KOJA MAMI UZDAHE

Savršena rustikalna kuća

Katalog detalja dobrog ukusa i delikatnog luksuza

Udobna i ispunjena divnim detaljima koji bude onaj topli osjećaj ugode koji vas prožima dok otvarate vrata, ova nas je rustikalna ljepotica oborila s nogu. Već sam pogled na prvu fotografiju, onu na trijemu, budi želju da smo danas upravo tamo, zaštićeni od sunca ispod krošnje i uživamo u povjetarcu.

Ona ne stvara dojam savršeno skladanog i dobro uređenog prostor, već suprotan. Izgleda jednostavno i prirodno, kao da je sve sasvim slučajno na svom mjestu, ali ne dajte da vas zavara. U njoj je sve vrlo pomno i unaprijed osmišljeno i vrlo dobro riješeno. Kuća koju vidimo nekada je bila jedna od ukupno četrnaest tvorničkih zgrada. Izgrađena je u 19. stoljeća i danas je dio industrijske baštine, što joj daje dodatni šarm.

Prilikom restauriranja zadržani su izvorni arhitektonski materijali poput zida u dnevnoj sobi i blagovaonici, i fragmenata opeke koji se vide u zidovima spavaćih soba i kuhinji. Što se uređenja tiče, uređena je besprijekorno. Neujednačene stolice, odabrane su pomno kao i sav namještaj. Vapnom obojeni zidovi, plavosiva boja roleta, čak i dragocjene hortenzije na stolu, sve je pažljivo odabrano.

Bijeli pokrivači na sofi i foteljama odgovorni su za neformalni izgled ovog prostora, ali i za šarm, kao i drveni stol, "seljačke" stolice i guste lanene tkanine koje pokrivaju velikodušni stol. U kuhinji su mramorne ploče dovezene iz stare kuće u Algecirasu, kako bi pristajale uz sudoper izrađen iz jednog komada mramora koji možemo vidjeti na slici. Ova je kuća katalog ukusnih detalja i delikatnog luksuza.

Dječja je soba, vesela, maštovita i sretna, dok je glavna spavaća soba s izravnim pristupom vrtu, uređena onom jednostavnošću koja oduševljava.

Izvor: www.elmueble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:27