S pogledom na grad

Stan od 29 kvadrata sa svijetloplavom kuhinjom uređen za kćer studenticu

 ALEXANDER LYSOV/
Stan dizajniran za mladu djevojku, kćer klijenta, koja studira i voli primati prijatelje te organizirati druženja

Garsonijeru od 29 četvornih metara s fotografija vlasnici su kupili za svoju kćer studenticu. Dizajnerica interijera Daria Goleminova izvukla je maksimum iz malog prostora. Dizajnirala je sustav za pohranu, radni prostor i kutak za čitanje u interijeru modernog stila.

image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/

"Suočila sam se sa zadatkom da napravim kompetentan raspored u tako malom prostoru, zadržavajući potrebnu funkcionalnost za jednu osobu, u budućnosti za dvije, ali ne dijeleći stan na male izolirane prostorije. Za to su korištene sljedeće tehnike: jedna podna obloga, vizualno zoniranje bojom, odabir nijansi za zidove i stropove u skladu s bojom namještaja i različita upotreba ukrasne štukature. Na podu smo upotrijebili kvarc-vinilne pločice, izdržljiv materijal koji je otporan na vodu i ogrebotine, ali vrlo jednostavan za održavanje. Kako bi se boja zidova savršeno uskladila s bojom namještaja, naručili smo uzorke boja i testirali uzorke u proizvodnji namještaja. Nakon što je postignut rezultat, pokrenuta je proizvodnja cjelokupnog namještaja. Sav namještaj u ovom stanu rađen je po narudžbi prema dizajnerskom projektu", priča dizajnerica.

image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/

Glavna atrakcija u ovom stanu s pravom se može nazvati mekom zonom na panoramskom prozoru. Ovdje vlasnica može sjediti uz knjigu i šalicu kave ili gledati TV. Za ukrašavanje prozora odabrane su drvene rolete na električni pogon, koje uz svoju glavnu namjenu, spuštene stvaraju dodatnu grafiku i igru ​​svjetla i sjene. Uz meku zonu nalazi se rasklopivi kauč. To je glavno mjesto za spavanje, a također je zgodno gledati TV iz njega.

image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/

Vizualno je dnevni dio od kuhinjskog dijela odvojen šankom. Kuhinja je mala ali funkcionalna. Ovdje je bilo moguće smjestiti perilicu posuđa, pećnicu u kombinaciji s mikrovalnom, indukcijsku ploču za kuhanje, standardni sudoper, miješalicu s dva izljeva i puno prostora za pohranu. Hladnjak je malo udaljen od glavnog radnog mjesta i integriran u ormar. Ovaj ormar je jedino mjesto za spremanje namirnica i kuhinjskih predmeta. Izrađen je do stropa kako bi se maksimalno iskoristio skladišni prostor.

image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/

Cijeli prostor hodnika, garderobni prostor u njemu i kuhinja obojeni su u nebesko plavu boju, što odgovara nazivu stambenog kompleksa.

image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/
image
ALEXANDER LYSOV/

Iz dijela hodnika ulazi se u kupaonicu opremljenu kadom, nišama za odlaganje, dugačkom, snježnobijelom radnom površinom s integriranim umivaonikom, velikim i prostranim ormarićem, iza čijih fasada je perilica rublja, a tu je i WC.

image
ALEXANDER LYSOV/

Cijela kupaonica je obložena porculanskom keramikom s mramornim uzorkom, ali nije postavljena do stropa. Dio zida i stropa obojeni su nježno ružičastom bojom kako bi se izbrisale granice površina i povećala visina prostorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 23:09