slatki mali prostor

Stan od 38 m2

U malim stanovima raspodjela prostora važna je stavka koja može učiniti da se prostor doima još manjim nego što jest ili pak puno većim! U ovom je stanu od 38 četvornih metara tako većina zona smještena u jednu prostoriju koja objedinjava dnevni boravak, blagovaonicu, mali bar, radni kutak i spavaću sobu, a da se prostor ne čini natrpan i zagušen.

Taj središnji dio stana nije tipičnog oblika jer se na klasični pravokutni tlocrt prostorije nadovezuje manji uski prostor u kojem je smještena spavaća soba otvorena prema prostoru boravka.

Sa sivim nijansama posteljine i ukrasa i mekim tepihom koji zonu dodatno definira, spavaća soba izgleda kao udoban prostor u koji se vlasnici s užitkom povlače na kraju dana. Uz spavaću sobu smješten je radni stol od svijetlog drva, s računalom i ladicama za dokumente.

S druge strane stola veliki je kauč tople bež boje ukrašen lijepim baršunastim jastučićima, kao i jastučićima s uzorcima. Iznad kauča su drvene police koje ukrašavaju zid i na koje su posložene sitnice, staklene čaše za vino, pokoja knjiga i biljke. Uz suprotni zid smještena je drvena komoda s televizorom, a drveni stolić za kavu u sredini zone starinski je komad prepun šarma.


Zid boravka rastvara veliki prozor koji čini prostor prozračnim i osunčanim. Prozorska klupica pametno je iskorištena za odlaganje različitih predmeta, ukrasnih biljaka i slično.

Blagovaonica koja je u prostoru opremljena je okruglim bijelim stolom i bijelim stolicama različitih profila koji na jednostavan način unose zanimljivost u ovu zonu. Uza zid koji dijeli spavaću sobu od hodnika smještena su mala metalna kolica u funkciji kućnog bara, koja imaju iznimnu dekorativnu vrijednost.


Kuhinja je smještena u odvojenoj prostoriji i predstavlja kombinaciju tamnih ploha i svijetlih drvenih kuhinjskih elemenata. Raspoređena u obliku slova L, mala je i kompaktna.

Kupaonica je kombinacija crne, bijele i bež boje, a opremljena je staklenom tuš-kabinom. Mali, a slatki stan!




Izvor: Nooks.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:45