Praktičan i lijep

Stan za mladu obitelj s djetetom

Pri planiranju i uređivanju stana za mladu obitelj s djetetom važno je biti svjestan da taj stan mora ispunjavati mnogo različitih funkcija, mora biti praktičan i funkcionalan, a pritom ugodan za boravak i vizualno privlačan. Budući da u svojim stanovima provodimo većinu svog slobodnog vremena, oni nam osim za spavanje služe i kao igraonica, prostor za učenje i odgoj, privatni restoran, mali spa, prostor za odmaranje i druženje pa čak i kada nemamo mnogo prostora na raspolaganju promišljeno raspoređene i prilagodljive zone ključ su za uspješan suživot s članovima svoje obitelji. Ta je misao vodilja bila prisutna pri osmišljavanju stana na fotografijama koji je manji od 50 četvornih metara, ali zato ima više odličnih obilježja koja vrijedi istaknuti.



Osnovna paleta boja u stanu izrazito je svijetla i ugodna pa su se dizajneri ovog interijera poslužili s nekoliko različitih trikova kako bi dodatno definirali prostor ovog jednosobnog stana. Dok se kuhinja i ured ne mogu odvojiti od dnevnog boravka i blagovaonice, spavaća soba može se izdvojiti od ostatka stana pomoću pomičnog zida! Praktičnim pomicanjem zidne plohe prostor stana ili dobiva na protočnosti ili se pretvara u dvosobni stan s više privatnosti. U kutak spavaće sobe smješten je dječji krevetac, a sam krevet roditelja može se spremiti u zid oslobađajući tako prostor poda za veselu igru.



Dizajneri su odabrali tirkiznoplavu boju kako bi dodatno istaknuli pojedine elemente stana pa je tako unutrašnjost velikih prozora obojena u ovu boju, a na isti je način tretiran i zid koji odvaja malu radnu sobu od dnevnog boravka. Tom su bojom obojene i zidne niše, odnosno police u prostoru kako bi ih se dodatno istaknulo u bjelini prostorije. Drugi element iskorišten za razvedravanje prostora šarene su pločice arapskoga stila vidljive na različitim dijelovima stana.

Osim što je njima prekrivena pozadina inače jednostavne bijele kuhinjice, tim je materijalom definiran i mali prostor s krevetićem u spavaćoj sobi, kao prostor predsoblja. Kada je riječ o pločicama, kupaonica je najizražajnija zona jer je u njoj jedan cijeli zid prekriven različitim nijansama tirkiznih pločica, a ostatak prostorije pretežito je bijele boje. Odlična uporaba boje i strukturnih elementa za izdvajanje i definiranje prostora!





Izvor: Home Designing

Vizualizacija: Zed Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:10