Zdravi restoran i slastičarnica

Superfood Juice & Smoothie Bar

Sirove torte i zdravi doručak u splitskoj slastičarnici

Nastavlja se trend otvaranja juice i smoothie barova. Nedavno je takav jedan, Superfood Juice & Smoothie Bar, otvorio u Splitu. Osim zdravih sokova i smoothieja, u Superfoodu se može pojesti i zdravi doručak poput zobene kaše, američkih chia palačinki ili omleta s kozjim sirom, a u dnevnoj ponudi našle su se i salate poput salate od avokada, kvinoje i tempeha, a na meniju se svakodnevno nalaze i sezonska jela te veganska juha od povrća.

- Za ljubitelje sirove hrane imamo raw jelo s umakom od indijskih oraščića, a svi oni koji ne mogu živjeti bez pizze mogu probati novost u našoj ponudi, zdravu pizzu od pirova brašna. Za brzi zdravi zalogaj tu su našli već popularni sendviči od lososa i kozjeg sira ili tofua - kažu iz Superfood Juice & Smoothie Bara. Na ideju o otvaranju zdravog street food restorana došla je Ana Podrug koja već godinama priprema zdrave obroke.

- Kao ljubiteljica takvog stila prehrane godinama sam se trudila upiti što više znanja i doći do najboljih kombinacija, recepata, saznanja. Proučavala sam ovakva mjesta u drugim gradovima te u inozemstvu i shvatila da je upravo ovakav koncept to što Splitu nedostaje. Jedno mjesto u kojemu ćete, u koji god dio dana navratili, moći pojesti nešto zdravo i ukusno po pristupačnoj cijeni.

Oaza za sve ljubitelje zdravog života. Kutak u kojem će, kako rekreativni tako i profesionalni sportaši moći doći po izbalansiran i zdrav obrok - kaže Podrug i dodaje da se naručiti i zdrave torte koje se rade od kokosova ulja, orašastih plodova, sirovog kakaa i burbon vanilije. Interijer za zdravi restoran i slastičarnicu u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu radio je grup Podrum Studios iz Splita.

NAZIV MJESTA: Superfood Juice & Smoothie Bar
ADRESA: Ruđera Boškovića 13, Split
RADNO VRIJEME: od 7 do 23 sata
PRIMJER CIJENA: doručak od 20 do 33 kn, palačinke od 18 do 28 kn, sirove torte od 21 do 23 kn

Foto: Superfood Juice & Smoothie Bar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 15:33