RASKOŠAN DEKOR

U sedmeročlanoj slavonskoj obitelji Božiću se najviše veseli mama Zrinka: Pogledajte kako je uredila starinski stan sa stubištem impozantne visine

 DANIJEL SOLDO/CROPIX
Ove godine inspiracija su joj anđeli i vilenjaci, ali i motiv ljestva, koji su nastali kao rezultat suradnje s Kristinom Kajder Peić iz lokalnog cvjetnog studija

Zrinka Bullesbach Džidara je majka petero djece i velika zaljubljenica u interijere koja je kao diplomirana ekonomistica godinama radila u obiteljskoj tvrtki. No, budući da ju je život doveo na jednu prekretnicu, odlučila je slijediti svoju neprežaljenu ljubav te je završila dizajn interijera u Callegari školi, a uskoro planira otvoriti i svoj studio.

Na pitanje koji joj stil uređenja najviše leži, spremno odgovara spoj tradicionalnog, odnosno klasičnog i modernog, što uglavnom rezultira osebujnim ambijentom u kojem se prošlost susreće sa sadašnjošću. Takav je i njezin obiteljski stan površine 220 kvadrata u Slavonskom Brodu, koji je ovih dana poprimio i raskošno blagdansko ruho.

image



DANIJEL SOLDO/CROPIX
image



DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image

Zrinka Bullesbach Džidara

DANIJEL SOLDO/CROPIX

- Volim stare građevine, u tim me prostorima najviše impresionira visina stropova koji cijelom prostoru daju jednu veličinu i prozračnost. Ovaj smo stan kupili 2015. godine, do tada se koristio kao uredski prostor kojeg je trebao preurediti i prenamijeniti u stambeni. Privuklo me stubište u koje se ulazi, visine sedam metara, s prekrasnom ogradom i kamenim stupovima. Visina stropa je 3,70 metara što mu daje uistinu jednu impozantnost. Prvotna ideja i zamisao oko uređenja stana bila je tradiciju spojiti sa suvremenošću, zadržati tu visinu prostora i naglasiti te stropove, kao i štokove i vrata u stanu - prepričava Zrinka Bullesbach Džidara.

Projekt za uređenje napravljen je u suradnji s dizajnerom, dok je sve radove, kao i nabavu opreme, odradila sama. Stan je zamislila u tonovima crne, bijele, sive, zlatne i tamnoplave, s ukrasnim stropnim i zidnim lajsnama.

Dobar dio namještaja u stanu rađen je po mjeri - kuhinja, ormari, vrata, komode, maske za radijatore, kuhinjski stol s granitnim pločom koja se kao radna ploča nastavlja na kuhinjskom otoku... Stolice su naručene i rađene u Italiji, dok su lusteri, stolići, tepih i dio detalja naručeni u Eichholtzu u Nizozemskoj.

image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image



DANIJEL SOLDO/CROPIX
image





DANIJEL SOLDO/CROPIX

- Budući da sam i veliki zaljubljenik u hotele, u spavaćoj sobi sam napravila tuš koji je odvojen velikom staklenom stijenom te ima pogled na krevet - kaže Zrinka.

Ipak, posebno joj je draga kuhinja, gdje se obitelj najčešće okuplja i druži. Zrinka ima tri sina i dvije ćeri, a sa smiješkom prizaje kako se u njezinoj sedmeročlanoj obitelji upravo ona najviše veseli Božiću.

- U najvećem dijelu posla oko priprema za blagdane pomažu mi kćeri. Naša božićna priča počinje od ulaznih vrata okićenih živom borovinom i vijencem, a nastavlja se u raskošno uređenom stubištu s ukrasima, mašnama i živom borovinom koja mirisom prožima cijeli prostor. I ostale prostorije krase božićni detalji, a najviše se u svojim sobama potrude moje kćeri Petra i Karla, koje jako vole Božić - kaže.

Možda će neki reći da je crvena klišej za Božić, ali njoj je to najdraža boja koja ju asocira na radost, veselje i ljuvac. Stoga je ona dominantna boja kad su u pitanju prigodni ukrasi.

image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image



DANIJEL SOLDO/CROPIX
image





DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image



DANIJEL SOLDO/CROPIX

- Iz godine u godinu ukrašavam kuću, a svake godine u kolekciju ukrasa dodam nešto novo. Lani sam stupila u kontakt s Kristinom Kajder Peić iz PEpe cvjetnog studija, koja moje ideje pretvara u realnost - kaže Zrinka koja inspiraciju nalazi posvuda, od putovanja i posjeta sajmovima do interneta, a zatim s njom razrađujem ideje - kaže.

Ove godine inspiracija su joj anđeli i vilenjaci, ali i motiv ljestva. Mogu se vidjeti na vratima, na adventskom vijencu na stolu, drvcu...

- Osmišljavajući božićne dekoracije nastojimo provući motiv ili inspiraciju kroz kompletan prostor koji dekoriramo i time zaokružiti jednu prekrasnu božićnu priču. Svaki ukras za mene kao vjernika predstavlja samo estetiku i dekoraciju, a ono što nosiš u srcu je Božić - kaže Zrinka.

Od božićnih dekoracija jako voli i Villeroy&Boch božićnu kolekciju, tako da njihov porculan uljepšava blaovaonski stol.

image



DANIJEL SOLDO/CROPIX
image



DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX
image



DANIJEL SOLDO/CROPIX

- Za mene je život radost i veselje, možda će ovo zvučati pomalo djetinjasto, ali ne mogu shvatiti ljudsku pokvarenost, ratove, krađe i sve loše što nam se događa u životu. Rođeni smo kao dobri, a sami biramo put kojim ćemo hodati. Zato mene adventsko i božićno vrijeme još dodatno podsjeća na veselje na dolazak malog Isusa, a svi znamo koliko se u životu radujemo dolasku novorođenog djeteta na svijet. Zato i mise zornice za mene predstavljaju posebnu radost, pa onda i priprema božićnih kolača onako na slavonski način - kaže Zrinka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 11:14