U POSJETI

Uredska "Alisa u zemlji čudesa": Poslovni interijer na 1. katu stambene zgrade

 SAŠA ĆETKOVIĆ
Do suradnje je došlo prije nekoliko godina, u početku izgradnje velike stambene zgrade na istočnom dijelu Zagreba

Kad govorite o nekom završenom i izvedenom projektu interijera, neke perspektive otvore vam se na kraju. Nakon puštanja u rad ili useljenja, interijer postaje "nova osoba" kroz koju govore svi slojevi rada: procesi, dobre i loše odluke, zajednička usmjerenja... Nikad niste u potpunosti autor, uvijek krojite za ljude i s ljudima. Tijekom dugačkog procesa rada vidite i njihove mijene u stavovima, tijekove misli, osjećaje i potrebe. I danas, kad je pušten ovaj uredski interijer u svoj život, kao da ga prvi put vidim. Čini mi se da smo zajedno stvorili "nadrealne" elemente u ovom projektu, neku našu uredsku Alisu u zemlji čudesa - više različitih slojeva, mnogostruke perspektive, a sve sa zajedničkom stilskom crtom, govori nam arhitektica Sunčica Mastelić Ivić, opisujući projekt uređenja poslovnog prostora tvrtke koja se bavi financijskim analizama poslovanja.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ
image
SAŠA ĆETKOVIĆ
image
SAŠA ĆETKOVIĆ
image
SAŠA ĆETKOVIĆ

Srednje veliki ured s ulazom, recepcijom, microbreak zonom s dvije uhate fotelje Mammoth NORR11, zatim kuhinjom te sobom za sastanke i uredima

Do suradnje je, prisjeća se, došlo prije nekoliko godina, u početku izgradnje velike stambene zgrade na istočnom dijelu Zagreba, u kojoj je ta tvrtka na prvom katu površine 250 kvadrata odlučila smjestiti svoj ured.

Gradilište

- Srećom, klijenti su na vrijeme naručili projekt i odvojili su dovoljno vremena za planiranje odlaska iz starog poslovnog prostora. Za potrebe zajedničkog gradilišta čitave zgrade, trebalo je brzo reagirati i pratiti tijekove izvedbe ovog ureda. Primili smo se posla oko izvedbenih arhitektonskih nacrta za zahuktalo gradilište, projekata instalacija, prilagodbe novih pozicija instalacijskih trošila prema novim potrebama klijenta - prepričava arhitektica.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ
image
SAŠA ĆETKOVIĆ

U ovom uredu ističu zidovi s ilustracijama, a Hana Tintor na zidovima je naslikala ekspresivne murale. Ima i ornamentalnih trakastih print ploh

image
SAŠA ĆETKOVIĆ
image

c

SAŠA ĆETKOVIĆ

Dugo su dogovarali i promišljali raspored prostora. Kao i kod većine srednje velikih ureda, zamišljen je ulaz, recepcija, microbreak zona s dvije impresivne i uhate fotelje Mammoth NORR11, zatim kuhinja, soba za sastanke i uredi.

Sigurna zona

U nekim "nadrealnim" elementima dogodio se sretan spoj hladnih ploha ogledala, zida zelenoplave boje koji se, ovisno o raspoloženju, nekad čini plavim, a nekad zelenim, te sustava dizajniranih ilustracija različitih pristupa. Za ilustracije su zaslužne dvije diplomirane dizajnerice, tako različite u osobnoj vibraciji, i u radovima, a istodobno dobro i neobično spojene u preklopima iz različitih vizura interijera. Hana Tintor na zidovima je slikala ekspresivne murale koji nas potiču na svijet razmišljanja, dvostrukog čitanja, pa i humora, a Zlata Bilić iz EODIZAJNA ornamentalnim trendi trakastim print plohama na staklu dala je život uredskim stijenkama koje nisu samo odvajanje prostorija - opisuje. Na kraju, uvjerenja je da su kreirali uredski interijer koji želi brinuti o svojim vlasnicima.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ
image
SAŠA ĆETKOVIĆ

- To znači da takav zahvat uvjetuje promjene u procesima rada i života. Takav prostor ima zadaću činiti sigurnu zonu od vanjskih poslovnih stresova, dati vlasnicima prostora za odmor, interakciju, tješiti ih kad su premoreni, inspirirati ih u dugim satnicama, štititi ih i poticati im kvalitetan tijek odluka i misli. Zbog toga i volim ovaj posao jer povezuje ljude kroz radno i kreativno zadovoljstvo - zaključuje Sunčica Mastelić Ivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:00