Zarobljena mirom i tišinom

Vila Ca Mattei

Fantastična kamena kuća u kojoj modernizam susreće ruralnu arhitekturu

U potrazi za ovogodišnjim zanimljivim destinacijama naišli smo na ovu fantastičnu kuću za odmor u Marcheu jednom od dvadeset regija u Italiji. Smješten u središnjem dijelu zemlje, graniči s Toskanom na zapadu, Umbrijom na jugozapadu, Lazijom na jugu i Jadranom na istoku.


1994. godine njemački se par zaljubio u ovom mjestu. Zarobljeni mirom i pogledom odlučili su napuštenu seosku kuću kompletno obnoviti. Uveli su struju i vodu, a zapušteni su prostor transformirali u mjesto za život, umjetnički studio i prostor za goste.






No, nisu stali na tome. Nekoliko godina nakon, reorganizirali su cijeli objekt u luksuzno mjesto za odmor. Studio je postao obiteljska kuhinja s izlazom na terasu i vrt. Dio zidova su porušili, postavili su pergolu, a trijem obnovili u veliku natkrivenu terasu. I naravno, dodali bazen.















Ca Mattei lijepa je vila koju može unajmiti grupa od 11 osoba. Nakon puno godina samoće ova nekad napuštena seoska kuća kompletno je obnovljena i pretvorena u moderan objekt za luksuzni odmor. Vlasnici kuće arhitekti Sigrid Custers & Barent Bulcke svoju su životnu viziju i vječnu potragu za lijepo dizajniranim destinacijama završili upravo na ovom predivnom mjestu u kojem modernizam susreće i zadovoljava ruralnu arhitekturu.














Kuću možete rezervirati na camattei.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:44