COOL MJESTO

Vodimo vas u novi hotel Livris

Dizajnerski hotel posebne muževne estetike

Uređenje je osmislila arhitektica Ivana Lea Korejzl uz svoj tim, a sav namještaj je nabavljen u Mađarskoj, Švicarskoj i Italiji.

Smješten u poslovnom dijelu grada, a udaljen tek nekolika minuta od glavnih prometnica i centra Zagreba, nedavno otvoreni urbani dizajn hotel Livris u Rapskoj ulici posjetiteljima nudi funkcionalnost, udobnost i mir. Nastao je u novogradnji projektiranoj baš za namjenu smještaja gostiju.




- S obzirom na veliku potražnju za smještajem u gradu Zagrebu, koja i dalje svakodnevno sve više raste, bila nam je želja otvoriti visoko kvalitetni i prije svega poseban hotel, koji bi se isticao i razlikovao od ostalih. Imali smo veliku želju i viziju što i kako napraviti, i vjerujemo da smo to i ostvarili. Glavni zadatak je bio osmisliti mali dizajn hotel s maksimalnim brojem soba i s popratnim prostorima kao što su restoran, caffe bar, lounge bar i terasa s različitim atmosferama i ugođajima - pojasnila je Sanja Damjanović, managerica hotela Livris.


HRVATSKI MAJSTORI

Cijeli objekt prostire se na 1000 četvornih metara i tri kata, a ima ukupno 19 soba, od čega su tri jednokrevetne, 12 dvokrevetnih, dvije deluxe sobe s balkonom, te dva suite apartmana od kojih je jedan deluxe s hidromasažnom kadom.

Niti uređenje interijera nije prepušteno slučaju. Osmislila ga je i uredila arhitektica Ivana Lea Korejzl uz svoj tim, a glavni cilj je bio postići ugodan i topao prostor muževne estetike.

- Dobili smo zanimljiv i upečatljiv spoj metala, stakla i drva s modernim elementima jednostavnih linija u pastelnim nijansama. Uređenje interijera trajalo je pola godine i koštalo otprilike 2 milijuna kuna.

Namještaj je nabavljen iz Italije, Mađarske i Švicarske, dok su sve obrtničke radove odradili hrvatski majstori - ispričala je Sanja koja je posebno zadovoljna odabirom udobnih i kvalitetnih kreveta švicarskog brenda Chamambra, koji od nedavno ima zastupništvo i u Srbiji.


Kao jednu od najtežih odluka s kojima se susrela tijekom priprema hotela za otvaranje izdvaja odabir njegovog naziva. Željela je nešto jednostavno, a opet posebno, što će odražavati atmosferu hotela onako kako ga ona doživljava i koju želi prenijeti na goste.


ODABIR NAZIVA

- Prema našim prijedlozima je dizajner Marin Bašić osmislio ime Livris koje nam se jako svidjelo. Povezujemo ga s engleskom riječju ‘live’, što znači živjeti - rekla je Sanja Damjanović.

Osim za goste hotela, lounge bar Livrisa otvoren je za sve posjetitelje svakodnevno od 7 do 22 sata, a svi koji žele također mogu doći i na buffet doručak od 7 do 10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 17:38