veselo šarenilo

Zabavan stan koji oduševljava svojim bojama

Dizajnerica Maria Movchan potpisuje uređenje ovog šarenog malog stana u Kijevu u Ukrajini koji oduševljava vedrim uređenjem. Upečatljiv zid žute boje senfa, tapete s uzorkom pastelnih trokutića, šarene pločice i jednostavni komadi namještaja slažu se u izvrsno uređenu cjelinu i privlačan prostor za život. Kuhinja, mala blagovaonica i dnevni boravak dio su istog prostora koji s predsobljem objedinjava nježna tirkizna boja pojedinih elemenata i zidovi. Svijetli podovi od tikovine, boja bijele kave na jednom od zidova i nježne tapete uravnotežuju jaku žutu boju koja dominira prostorom.

U predsoblju su bijeli ugradbeni ormari u koje se može odložiti puno odjevnih predmeta, a pokraj njih je smješten simpatičan tirkizni kutak koji povezuje predsoblje s ostatkom stana i vlasnicima služi kao prostor za sjedenje.


Dnevna soba zanimljivo je uređena: siva sofa s crvenim detaljima, jednostavni bijeli stolić i viseći tirkizni ormarić smješten ispod televizora. Pokraj zone dnevnog boravka je kuhinja uređena u kombinaciji bijelih gornjih i drvenih donjih kuhinjskih elemenata, sa šarenom kuhinjskom pozadinom ukrašenom raznobojnim pločicama. Dio radne površine u kuhinji iskorišten je za stvaranje visokog šanka s parom barskih stolica.


U većinom neutralnoj spavaćoj sobi pozornost privlače detalji u petrolej zelenoj boji i u zagasitoj boji terakote, čime se ova prostorija vizualno odvaja od ostatka prostora. Cijeli jedan zid sobe rastvoren je velikim prozorima koji sežu od poda do stropa, s gustim zavjesama koje omogućuju vlasnicima privatnost. U sobi je veliki bijeli ormar za garderobu.




Kupaonica je ukrašena šarenim pločicama koje su iskorištene i za uređenje kuhinje te su njima obložene samo pojedine površine oko kade, iza toaleta i umivaonika i u zidnoj niši. Ostatak kupaonice obložen je svijetlim pločicama koje stvaraju kontrast šarenilu ostatka.

Prostor balkona zagrađen je i iskorišten za dobivanje dodatne prostorije u stanu koja služi kao mala radna soba i prostor za doručkovanje. Duga drvena površina šanka smještena je tik uz prozore koji sežu od poda do stropa i ispunjavaju prostoriju s puno dnevnog svjetla. Stančić za pet!



Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:42