Family savjeti za pet

Makeover Ivine spavaće sobe u shabby chic stilu

Otkrijte kako smo uz minimalne zahvate preuredili Ivinu sobu u sanjivo utočište

U nedavnom nagradnom natječaju Dom i dizajna & Familyja pet je sretnih dobitnika osvojilo poklon-bon vrijedan 1000 kuna u Family web trgovini, ali i naše stručne savjete koji će im pomoći pri organizaciji i opremanju spavaće sobe.

Danas ćemo čitateljici Ivi pomoći da uz naše savjete i proizvode iz asortimana Family web trgovine uredi spavaću sobu u pravu malu oazu za odmor i opuštanje.

Spavaća soba trebala bi biti najmirnije mjesto u domu u kojem ćete se rado prepustiti čitanju knjige, maštanju ili samo svakodnevno napuniti baterije. Spavaća soba, kao i svaka druga soba u domu, sastoji se od različitih elemenata koji zajedno čine prostor ugodnim ili neugodnim za boravak. U ovom članku pomažemo Ivi da svoju spavaću sobu pretvori u mirno utočište u kojem će uživati, i to jednostavnim idejama koje može ostvariti već ovog vikenda.

No, krenimo redom. Kako Ivina spavaća soba ima vrlo malu kvadraturu bez prozora i prirodnog svjetla, savjetovali bismo joj da u tu tamnu prostoriju unese svijetle boje, točnije bijelu kojom može osvježiti zidove i stvoriti ugodan i lijep prostor u kojem će rado boraviti. Osim zidova, predlažemo da i okvire kreveta oboji u bijelo. Riječ je o jednostavnim zahvatima za koje treba kanticu boje, kistove i nešto slobodnog vremena. Okviri kreveta na taj će način dobiti romantičan shabby chic izgled koji je odlična podloga za daljnje uređenje sobe.

Shabby chic stil slavi male slatke nesavršenosti i duh nekih prošlih vremena. Njegova glavna karakteristika je korištenje namještaja, najčešće od drva, ili nekih manjih uporabno-dekorativnih predmeta koji djeluju starinski, otrcano, ali sa stilom, a ova mala spavaća soba upravo je idealna za ovaj stil.

Također, malo osobnosti i detalja u sobi nikada nije na odmet, a u ovoj prostoriji jednostavna i lijepa polica iznad kreveta mogla bi biti dobro rješenje. Na polici Iva može držati magazine, knjige, fotografije i druge drage predmete koje želi uvijek imati pri ruci. Također, policu može iskoristiti za postavljanje lampica i svjetiljki bez kojih niti jedna spavaća soba nije potpuna.

Nitko ne voli ujutro stati na tvrd i hladan pod. Predlažemo Ivi da se počasti tepihom u boji i materijalu koji voli, a koji će odgovarati stilu uređenja sobe. Što se tiče posteljine, trebala bi biti od kvalitetnih materijala u nježnim bojama i uzorcima koji izgledaju romantično i šarmantno. Jastuci bi trebali biti kombinacija velikih i malih i u istoj boji kao i posteljina. I za kraj, lijepi prekrivač na krevetu detalj je koji će ovu spavaću sobu učiniti preslatkim gnijezdom za snove i sanjarenje.

U galeriji pogledajte koje smo proizvode iz Family web trgovine odabrali za Ivinu spavaću sobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:23