Family savjeti za pet

Makeover Rašeljkine spavaće sobe u skandinavskom stilu

Pogledajte kako smo uz minimalne zahvate preuredili Rašeljkinu sobu

U nedavnom nagradnom natječaju Dom i dizajna & Familyja pet je sretnih dobitnika osvojilo poklon-bon vrijedan 1000 kuna u Family web trgovini, ali i naše stručne savjete koji će im pomoći pri organizaciji i opremanju spavaće sobe.

Danas ćemo čitateljici Rašeljki pomoći da uz naše savjete i proizvode iz asortimana Family web trgovine uredi spavaću sobu u skandinavskom stilu.

Rašeljka u spavaćoj sobi već ima krevet i police izrađene od svijetlog drva vrlo jednostavnih linija koji su lijepa osnova za daljnju nadogradnju, odnosno uređenje spavaće sobe u skandinavskom stilu.



Karakteristike skandinavskog dizajna su jednostavnost, funkcionalnost, praktičnost, trajnost, pouzdanost, kvaliteta, estetika, čiste linije… Uređenje spavaće sobe u skandinavskom stilu temelji se, dakle, na jednostavnosti i kulturi materijala, a uglavnom su to minimalistički, nenametljivi, ali istodobno topli, prozračni i svijetli uzorci koje Rašeljka može potražiti u Family web trgovini.

U spavaćim sobama uređenim u skandinavskom stilu prevladavaju svijetle boje, najčešće bijela, koja se kombinira sa zagasitim bojama, primjerice crnom ili sivom, ali dopuštene su i druge pastelne svijetle boje kao što su nježno ružičasta, svjetloplava i žuta.

Materijali su prirodni, a najčešće su to pamuk, vuna i krzno. Najzastupljeniji materijal, drvo, pojavljuje se u prirodnim nijansama ili u bijelim i sivim tonovima na podovima, zidovima, pa čak i stropovima. Tepisi od zida do zida vrlo su rijetki, ali je jedan od nezaobilaznih elemenata manji tepih od prirodnih materijala ili životinjske kože, što bismo savjetovali Rašeljki da odabere za svoju spavaću sobu u Family web trgovini. Poželjni su i jaki printovi ili snažni šareni tekstil i dekor, koji unose živost i dinamiku u prostor.

U skandinavskom stilu je bijela boja ta koja vodi glavnu riječ u spavaćoj sobi. No, da soba ipak ne bi bila sterilna, s obzirom na puno bijele i namještaj čistih linija, dojam se upotpunjuje detaljima, kao što su žarulje s kabelima u raznim bojama, topli vuneni pokrivači, mekani jastuci i ukrasi od obojenog stakla. Ostakljeni otvori kuća i stanova obično su bez zastora, što ne čudi s obzirom na geografski položaj skandinavskih zemalja. No, mi bismo ipak Rašeljki savjetovali da na svoj prozor stavi prozračne svijetle zavjese.

Osim po velikim prozorima, da bi se dobilo što više prirodnog svjetla, povezanost s prirodom uočava se u biljkama unutar prostora ili pak printevima inspiriranima lišćem, cvijećem, životinjama, a Rašeljka na svom prozoru ima dovoljno prostora za biljke koje bi joj vrlo lijepo digle cijelu prostoriju.

U galeriji pogledajte koje smo proizvode iz Family web trgovine odabrali za Rašeljkinu spavaću sobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:00