POPULARNA LOKACIJA

Ovako će izgledati zgrada u Rijeci koja se tek počela graditi, a u kojoj je prodano već 60 posto stanova!

 Rožić arhitekti
Dovršetak radova predviđen za drugi kvartal 2025. godina, a cijene se kreću od 3390 eura po kvadratu

Na riječkoj Kantridi započeli su radovi na gradilištu nove višestambene zgrade, a već je prodano 60 posto stanova, doznajemo do lokalne agencije zadužene za posredovanje i prodaju! Riječ je o drugoj fazi projekta Rio Kantrida koja podrazumijeva gradnju četvrte višestambene zgrade sa 78 stanova, i to nakon tri realizirane zgrade s ukupno 273 prodana stana, poslovnih prostora i trgovačkim centrom.

image

Gradilište u Rijeci

Rožić arhitekti

Sama lokacija vrlo je popularna: osim prometno zahvalne pozicije malo izvan gradskog centra i divnog pogleda na čitav Kvarner, tu su i razni sadržaji poput Sportske dvorane Zamet, bazenskog kompleksa Kantrida, Stadiona Kantrida, otvorenih teniskih terena, plaža, tržnice i trgovačkog centra. U blizini je i Opatija, gdje bi buđžet za takav stan bio znatno veći. Naime, cijene stanova u projektu Rio Kantrida kreću se od 3390 do 4290 eura po kvadratu, a ovise o orijentaciji stana (jug-sjever), pogledu i modelu plaćanja.

image

Projekt potpisuju Rožić arhitekti

Rožić arhitekti

Tipologija stanova je sljedeća: od manjih jednosobnih s dnevnim boravkom (površine od 45 do 60 kvadrata), preko dvosobnih i trosobnih s dnevnim boravkom (površine od 68 do 120 kvadrata) do dva luksuzna, izuzetno prostrana penthousa na vrhu zgrade. To su, dakle, četverosobni stanovi s dnevnim boravkom, površine 233 kvadrata, s prekrasnim prostranim terasama i pogledom na Kvarner.

- Za jednosobne stanove postoji doista velik interes, što dokazuje i činjenica da su svi manji stanovi južne orijentacije već prodani - kaže Branko Papeš, direktor agencije Dogma nekretnine, zadužene za posredovanje u projektu.

image
Rožić arhitekti

Zgradu s podzemnom etažom je, kao i prve tri, projektirao arhitektonski ured Rožić arhitekti.

"Armirano-betonska konstrukcija čine zgrade stabilnima i otpornima, a građene su za zaštitu od potresa do 8,5 Richtera. Zbog napredne i ekološki održive gradnje stanovima je dodijeljen energetski razred A kategorije koji podrazumijeva veoma nisku potrošnju energije", opisuje se projekt.

image
Rožić arhitekti

Navode se i dodatni tehnički detalji: etics fasada s 10 centimetara toplinske izolacije, dva sinkronizirana dizala, multi-split sustavi za potrebe temeljnog grijanja i hlađenja u dnevnim boravcima i svim spavaćim sobama, podno grijanje za stanove na najvišoj etaži, protuprovalna i protupožarna ulazna vrata, više komorna aluminijska stolarija s aluminijskim roletama...

- Projekt je vrlo prepoznatljiv i prepoznat od strane klijenata kao odlična i isplativa investicija bilo za život ili u svrhu iznajmlijvanja. S obzirom na situaciju na tržištu nekretnina, ključni razlozi koji su klijentima bitni za kupnju stana su sigurnost ulaganja u nekretnine zbog kontinuiranog rasta cijena i povrata kroz dugoročan najam 4 do 5 posto godišnje, i kupnja nekretnine za preseljenje u mirovini, s naglaskom na klijente iz naše dijaspore - kaže Papeš.

image
Rožić arhitekti

Kraj radova predviđen je za drugi kvartal 2025. godine, a svi kupci imaju obvezu kupiti jedno spremište i minimalno jedno parkirno mjesto u garaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 22:00