Iz ludih '70-ih u moderno doba

Preuređenje trosobnog stana mlade obitelji

Kako je stan koji je zapeo u prošlosti pretvoren u moderan obiteljski dom

Uvijek je zanimljivo vidjeti koliko odabir boja, stila pločica i kvalitetnog namještaja može mnogo značiti u stvaranju udobnog životnog prostora i promjeni atmosfere u domu. U trosobni stan s fotografija planirala se useliti jedna mlada obitelj, no s obzirom na to da je stan izgledao kao da je zapeo u 70-ima, odlučili su se za renovaciju kako bi ga pripremili za dolazak najmlađeg člana obitelji na svijet. Obitelj koja je prije živjela u stanu nije nikada preuređivala spomenuti prostor, koji je već bio u prilično lošem stanju. Većina zidova bila je obojena u zeleno, cijeli jedan zid dnevnog boravka bio je prekriven ogledalima, a stropovi su bili grubih površina. No, prostor je bio obećavajući, s dvije spavaće sobe, velikim balkonom uz dnevni boravak, prozorima u svakoj prostoriji i dovoljno prostora za ormare i odlaganje stvari.

U cijelom je stanu promijenjen pod i postavljen svjetliji parket. Zidovi su obojeni u bijelo kako bi se dodatno iskoristilo prirodno svjetlo koje dopire u prostor i stvori dojam prozračnosti.

Glavni fokus pri renovaciji bile su kuhinja i kupaonica. Budući da vlasnici vole kuhati, cilj je bio stvoriti ugodan prostor za druženje i eksperimentiranje hranom. Što se tiče strukturnih radova pri renovaciji kuhinje, kako bi se omogućilo prodiranje dodatnog svjetla u prostor kuhinja je otvorena prema prostoru blagovaonice uklanjanjem dijelova zida.

via GIPHY

U kuhinji su na obje strane postavljene radne plohe kako bi dobili što više mjesta za pripremu hrane i manje kuhinjske aparate. U kuhinju su ugrađeni crni Ikeini ormarići, a na pod postavljene pločice s uzorkom koje čine kuhinju zanimljivijom. Bakrene ručke s ormarića vlasnici su naručili preko interneta i njima stvorili luksuzniji izgled kuhinjskih fronti.

Kupaonica je ranije bila mala i natrpana, a želja vlasnika bila je dobiti dodatni prostor za odlaganje stvari.

U kupaonici su odlučili zadržati kadu i ponovno je emajlirati, no za to je bilo potrebno zamijeniti umivaonik, ormariće, sve metalne detalje te prekriti pod i zidove novim pločicama. Za uređenje su odabrali crnu, bijelu i zlatnu boju kao osnove, kojima su potom dodali drvo ormarića i mramor na policama.

Ormari u sobama izrađeni su po mjeri kako bi se maksimalno iskoristio dostupni prostor. U potpunosti drugačiji prostor za život!

via GIPHY

Izvor: Sweeten

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 15:53