perilica rublja

Ako zajedno perete posteljinu i ručnike - odmah prestanite! Ova pogreška skupo će vas koštati

 /SHUTTERSTOCK

Domaćice su često u dilemi je li sigurno i učinkovito prati posteljinu i ručnike zajedno, u istoj rundi rublja. Ipak, postoje zanimljive činjenice i savjeti koji mogu uštedjeti vrijeme i trud, ali i sačuvati perilicu od oštećenja. Kada se tijekom pranja pomiješaju posteljina i ručnici, postoji mogućnost da će grublja vlakna ručnika oštetiti osjetljivije posteljine i skratiti im vijek trajanja. Osim toga, ručnici su obično deblji i upijaju više od posteljine, što može otežati proces sušenja u istom ciklusu.

Ako želite sačuvati posteljinu i ručnike, najbolje ih je prati odvojeno kako biste izbjegli mogućnost oštećenja i prijenosa nečistoća. Ako ih pak odlučite prati zajedno, važno je pridržavati se preporučenih savjeta kako biste postigli najbolje rezultate i sačuvali ih.

Postoje određeni nedostaci zajedničkog pranja posteljine i ručnika, kao što je mogućnost da se dlačice s ručnika zalijepe za posteljinu, kao i prijenos prljavštine s ručnika na posteljinu, ako su ručnici posebno prljavi ili znojni, prenosi Srećna Republika.

Kako biste zaštitili posteljinu od oštećenja prilikom pranja s ručnicima, preporučuje se korištenje odgovarajućeg ciklusa pranja i temperature za vrstu tkanine. Također možete razmisliti o korištenju mrežaste vrećice za rublje kako biste dodatno zaštitili svoje stvari od petljanja u perilici.
Ručnici su obično teži od posteljine, pa ih je preporučljivo prvi put oprati odvojeno kako bi se osiguralo ravnomjerno čišćenje, a zatim provjeriti ima li još prljavštine. Ako ustanovite da nema, onda možete sigurno prati ručnike s posteljinom, koristeći učinkovit deterdžent i ispravne cikluse pranja za tkanine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:15