NEOČEKIVAN TRIK

Ako želite rublju vratiti bijelu boju, u perilicu ubacite jedan začin. Sigurno ga imate doma

 /SHUTTERSTOCK

Bijela košulja, bijela majica ili bijelo donje rublje uvijek su na početku najčišće bijele boje. Međutim, već nakon nekoliko pranja postaju prljavo bijeli, sivi... a mogu čak i požutjeti, ukoliko se pere s obojenim komadima. No, internetski savjetnici tvrde da su pronašli spasonosno rješenje uz koje će bijela odjeća ponovno biti bijela. I to uz jednu namirnicu koja zapravo nema puno veze s bijelom bojom u klasičnom smislu. Riječ je o - ne biste vjerovali - papru!

image
/SHUTTERSTOCK

Ovaj začin koji mnogi imaju u svojem domu trebao bi, dakle, pomoći u čišćenju bijele odjeće. Da biste to postigli, tvrde internetski savjetnici, u perilicu rublja trebate staviti isključivo bijelo rublje, a u bubanj dodati žlicu papra. Primjerice, krupnije smljeven crni papar. On bi trebao djelovati poput abraziva i na taj način ukloniti prljavštinu ili drugu boju s odjeće. No, da bi talog nestao s rublja, nije dovoljan samo papar.

Uobičajeno, u odjeljak perilice treba dodati i odgovarajuće sredstvo za pranje rublja. Pritom se rublje ne smije prati na previsokim temperaturama, gornja granica trebala bi biti 40℃, a preporučljivije bi bilo 30℃. Rezultat bi, tvrdi se, trebao biti obećavajući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 14:22