DIZAJNERI INTERIJERA SAVJETUJU

Evo kako kombinirati različite stolice u blagovaonici

 

Listate li ponekad Pinterest i pitate se kako vaš dom ne može izgledati tako, koliko god da se trudili? Iza svih predivnih dekoracija na Pinterestu i ostalim platformama koje pratite ipak stoje neka pravila prema kojima su namješteni elementi. Upravo iz tog razloga se događa da su oni najjednostavniji izgledi interijera zapravo najteži za izvesti.

U posljednje vrijeme posvuda viđamo jedan trend u koji smo se jednostavno zaljubili - različite stolice u interijerima blagovaonica. S jedne strane mogu izgledati savršeno razigrano, a s druge strane moderno i uklopljeno u interijer kao da su dio seta koji i treba biti posložen zajedno. Međutim, uparivanje različitih stolica zaista je težak posao. Stoga smo pronašli nekoliko savjeta stručnjaka koji će nam biti od pomoći jednomkada se odlučimo na ovaj mali projekt u svom interijeru.

Zašto bismo se uopće trebali odlučiti na različite stolice u blagovaonici?

Dizajnerica interijera Tali Roth kaže kako različite stolice daju karakter prostoru te su jedan od najpovoljnijih načina za preuređenje prostora bez prevelikih ulaganja. Najvažnije i prvo pravilo kojeg se trebamo držati kod odabira stolica je to da moraju biti jednakih ili gotovo jednakih visina. Osim toga, s ovim malim projektom dobit ćete originalnu blagovaonicu sa svojim potpisom.

Kako kombinirati boje stolica?

Dizajnerica interijera Abigal Ahern kaže kako su zapravo dvije opcije za koje se možete odlučiti prilikom odabira stolica. Ako želite igrati na sigurno, a opet postići eklektičan izgled vaše blagovaonice, možete se odlučiti za iste modele stolica, ali u različitim bojama. Ako ste ipak malo hrabriji, odaberite paletu od nekoliko boja kojih ćete se strogo držati i prema tome birajte stolice. Samo pripazite da su jednakih visina.

Možemo li spajati razdoblja i stilove kod kombiniranja stolica?

Ovo je pitanje oko kojega su dizajneri interijera u potpunosti podijeljeni. Neki kažu da je važno držati se jednog razdoblja i stila kako bi se uspješno postigla konzistentnost u uređenju prostora, dok drugi kažu da je poželjno miješati stilove i razdoblja radi postizanja dinamičnosti. Ako stolice birate bez mišljenja stručnjaka, za početak vam ipak savjetujemo da se držite istih stilova.

Kako spojiti vintage i moderno?

Zapravo je jako jednostavno – vintage stolice su one koje će se isticati, stoga prilikom odabira ovih stolica ne trebate imati granice, dapače, što uočljivije to bolje. Uz vintage stolice odaberite minimalističke moderne stolice koje će odgovarati unaprijed osmišljenoj paleti boja. Također, budući da su vintage stolice uočljivije, možete postaviti samo dvije, svaku na jednu stranu stola.

Koja su najvažnija pravila kombiniranja različitih stolica?

Osim jednakih visina stolica, dizajnerica Abigal ističe da je važno miješati stolice u parovima. Ako stavljate šest stolica oko blagovaonskog stola, pobrinite se da svaka od njih ima svoj par, i to po stilu. Na taj ćete način postići konzistentnost.

Izvor: mydomaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:31