Brzo i učinkovito

Isprobajte ovu jednostavnu rutinu čišćenja! Odmah će vam sjesti

 TIKTOK/ @CLARARPEIRCE/
TikTok savjet koji vrijedi isprobati i pretvoriti u tjednu rutinu

Ne znamo kako vi, ali što smo stariji, to više shvaćamo da nas sam popis obaveza mnogo više zastrašuje i ubija raspoloženje od samog čina dovršavanja zadataka. Ovo je osobito istinito kada imamo listu s popisom kućanskih poslova. Više vremena potrošimo razmišljajući o procesu činjenja i dragocjenom slobodnom vremenu izgubljenom u eteru, umjesto da obavljamo zadatke.

No, nedavno smo naišli na način koji potvrđuje da redovito pospremanje može biti brz proces, ako postavimo vremensko ograničenje koliko smo sati/dana spremni provesti obavljajući poslove. TikTokerica Clara Peirce (@clararpeirce) objavljuje videozapise kućanskih poslova Sunday reset gdje pokušava očistiti cijeli stan u vremenu koje joj je potrebno da opere i osuši posteljinu. Zadano vremensko ograničenje, izazov da vidi što može postići u tom kratkom razdoblju i topla, čista posteljina u koju može utonuti nakon što završi - ideja nam se odmah svidjela.

Ne samo da su videozapisi motivacijski za gledanje, već se i rezultati čine dostižnima s obzirom na postavljene parametre.

Nakon što je skinula svoje plahte i jastučnice i ubacila sve u perilicu rublja, počela je raditi po svom stanu. U 120 minuta koliko je trebalo da se posteljina i tepisi operu i osuše očistila je kupaonicu, pospremila šminku, promijenila ručnike, oprala WC, tuš kabinu i staklo, pločice i pod, očistila je kuhinju, pobrisala prašinu, usisala dnevnu sobu i spavaću sobu, a neke stvari koje su bile razbacane po stanu pospremila. Mjerač vremena za pranje rublja bio je poticaj koji ju je tjerao do samog kraja, a mi smo zadivljeni što je toliko postigla u tako kratkom roku.

Je li bilo još zadataka kojima se trebala pozabaviti? Naravno. Ali tajmer se ugasio i stan je bio čist. Dakle, ne morate svaka vrijednu sesiju čišćenja provjeravati i stavljati kvačice, jer obavljeni zadatak donosi osjećaj postignuća.

Skloni smo vjerovati da je ovo TikTok savjet koji ćemo pretvoriti u pravu nedjeljnu rutinu. Bio je upravljiv, nudio je ugrađenu nagradu i bio je - usuđujemo se reći - pomalo zabavan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:43