SAVJET ZA DESET

Kada bi trebalo silikonirati kadu?

Ekipa iz Izgradnja Bolanča d.o.o. odgovara na pitanje - Kada mi treba silikoniranje kade?  Svi pričaju o tome, a ja nemam ni pojma što bi to približno moglo biti.

U najviše slučajeva silikoniranje kade vam treba kada susjedu ispod vas procuri voda ili vam se vlažne mrlje pojavljuju s vanjske strane kupaonskih zidova. Radi se o nepravilno uređenom spoju kade sa zidovima.

Mapesil ac (mapei) je odličan izbor za sanaciju takvih oštećenja. Silikonska masa za brtvljenje, otporna na bakterije i plijesan za unutarnju i vanjsku primjenu, raspoloživa u 26 boja.

Sanacija se radi tako da postojeći, stari, popucali, pljesnivi silikon ili fugu pažljivo uklonite skalpelom. Spoj zida i kade dobro očistite i obavezno osušite (prijedlog: uradite to sa sušilom za kosu).

Mapesil ac s pištoljem za silikonska brtvila pažljivo i ravnomjerno utisnite u spoj kade i zida. U plastičnu čašu ili prskalicu zamješajte malo sredstva za pranje posuđa i cijeli spoj lagano pošpricajte.

Za kraj prstom ili zaobljenim drvenim štapićem otklonite višak silikona i ravnomjerno zagladite. Ostavite da se osuši 24 h.

Foto: aripandesign.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 14:21