OLAKŠAJTE SI POSAO

Kako do čiste kuhinje: Isprobani savjeti plus tri alata koja obavezno morate isprobati

The Home Depot Blog
 PICASA
Koristite kombinaciju prirodnih priravaka i gotovih proizvoda za čišćenje kuhinje kako bi bila blistava, evo kojih!

Kakve veze imaju limun i štapići s čišćenjem? Mnogi će reći nikakve! No, to su tri prilično bitna "alata", koja Kate Riley preporučuje za održavanje besprijekorno čiste kuhinje. Kate je autorica popularnog bloga o dizajnu i uređenju doma, Centsational Girl, na kojem je podijelila svojih pet najboljih savjeta za čišćenje kuhinje.

Kuhinja je srce doma i većina obitelji provodi mnogo sati zajedno u njoj. S toliko svakodnevne upotrebe, nije ni čudo da se brzo zaprlja. Zato Kate koristi kombinaciju prirodnih pripravaka i gotovih proizvoda za čišćenje kuhinje kako bi bila blistava. Slijedi šest malih trikova kako održavati kuhinju čistom!

image
The Home Depot Blog
PICASA

SAVJET ZA ČIŠĆENJE KUHINJE 1

Za uklanjanje prljavštine ispod hladnjaka, umotajte štapić u vlažni papirnati ubrus napunjen sredstvom za čišćenje pločica koji već imate u domu i prođite ispod kako biste uklonili sve mrvice, prašinu i nečistoću.

SAVJET ZA ČIŠĆENJE KUHINJE 2
Čišćenje daska

Drvenu dasku za rezanje očistite i dezinficirajte s nekoliko žlica sode bikarbone i iscijeđenim limunom kako biste napravili pastu. Dobivenom smjesom premažite cijelu dasku i pustite da odstoji pet minuta, a zatim očistite spužvom za ribanje i isperite.

image
The Home Depot Blog
PICASA

SAVJET ZA ČIŠĆENJE KUHINJE 3

Dezinficirajte odvod u sudoperu, smrznutim kockama octa (napravljenim u posudi za led) koje ćete politi kipućom vodom, dok tanko narezanim komadima limuna možete ukloniti neugodne mirise iz sudopera.

image
The Home Depot Blog
PICASA

SAVJET ZA ČIŠĆENJE KUHINJE 4
Održavanje mikrovalne pećnice

Pomiješajte 3 žlice octa i 2 velike šalice vode u staklenoj posudi. Zatim, dobiveni pripravak stavite u mikrovalnu pećnicu na četiri minute. Pažljivo uklonite posudu i obrišite unutrašnjost mikrovalne pećnice prekrivene parom mekom krpom od mikrovlakana.

image
The Home Depot Blog
PICASA
image
The Home Depot Blog
PICASA

SAVJET ZA ČIŠĆENJE KUHINJE 5
Njega lijevanog željeza

Očistite posudu od lijevanog željeza uz pomoć krupne soli i spužvom kako biste očuvali površinu i uklonili ostatke hrane. Isperite toplom vodom. Zatim zaštitite posudu malom količinom maslinovog ili biljnog ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 10:13