BORBA PROTIV MRLJA

Najbolje tkanine za sofe i fotelje!

 

Prilikom uređenja životnog prostora naše višečlane obitelji uvijek nam je važno stvoriti dom koji je "otporan" na našu djecu i kućne ljubimce te da prostorije u kojima se igra, jede i živi budu namještene praktičnim i izdržljivim komadima, sa zidovima koji se mogu očistiti i tkaninama koje neće upiti svaku mrlju i nespretno proliveni sok. Pritom nam je iznimno bitno da nam prostor bude udoban, ugodan i svojim izgledom poziva na druženje! Postoji nekoliko vrsta tkanina koje će izdržati i najzaigranije klince, a koje će se izvrsno uklopiti u vaše unutarnje uređenje te ga učiniti lakim za održavanjem i vizualno atraktivnim. Evo koji su tkanine najbolji izbor za vaš dnevni boravak!

Tkanine za vanjski namještaj

Tkanine koje se koriste za tapeciranje kaučeva, fotelja i ležaljki za vanjske prostore danas su sve ljepše i mekše te predstavljaju idealan odabir za dom u kojem žive djeca jer su osmišljene tako da budu otporne na zahtjevnije vanjske uvjete. To znači da će vaš kauč preživjeti sve od prolivenog kakaa pa do tragova prljavih cipela. Odaberete li tamniju boju poput sive, lakše ćete sakriti nezgode koje se znaju događati i vaš će namještaj biti još otporniji.

Koža

Koža je uvijek dobro rješenje za obiteljske prostore, a trenutno je posebno popularna koža boje konjaka. S kožnog ćete namještaja lako ukloniti prolivenu tekućinu, a kada površina počne dobivati prirodne ogrebotine još će uvijek izgledati lijepo. Koža je pravi klasik i najlakše se čisti od svih tkanina!

Umjetne tkanine

Umjetne tkanine koje sadrže poliester i obojene akrilne niti znatno olakšavaju čišćenje namještaja, pa svakako provjerite sastav presvlake kauča prilikom odabira! Takvom tkaninom možete pretapecirati stare i dotrajale stolice kako biste ih učinili što izdržljivijima, a ovakva tkanina sporije će se trošiti.

Tkanine s uzorcima

Uzorci su odlično rješenje za skrivanje mrlja, pogotovo kada je riječ o tkaninama sa sitnim detaljima. Ovakve će presvlake dulje izdržati od jednobojnih na kojima bi se eventualna mrlja odmah jasno vidjela. Odaberite tkanine s uzorcima za taburee i niske stolice, kao i za jastučiće!

Izvor: Studio McGee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 13:59