Savjeti za pet

Najčešće greške kod uređenja doma

Ovo je devet grešaka koje se svima potkradaju

Kod uređenja interijera često se zanesemo nekim idejama koje jednostavno ne odgovaraju prostoru u kojem živimo. Bilo da se radi o komadima namještaja, samom rasporedu ili kombinaciji boja, upravo to može utjecati na to da vaš dom ne izgleda savršeno. Donosimo vam neke savjete koji će vas inspirirati kako da uredite svoj dom i kako da izbjegnete greške koje se svima potkradaju.

Znamo da zavjese trebaju doticati pod, no jako je bitno da se ne vuku po podu i da nisu predugačke. Ako ne živite u dvorcu, na ovo biste trebali svakako pripaziti.

Premalen tepih može također narušiti izgled cijele prostorije. Ako imate takav tepih, postavite ga ispod nekog komada namještaja barem jednim dijelom, nemojte da stoji sam na sredini prostorije.

Razbacana posteljina narušit će izgled i najljepše spavaće sobe. Složite posteljinu uvijek kad za to imate vremena i vaša će spavaća soba uvijek uredno izgledati.

Jastuci imaju funkciju ako su napuhani, jednom kad se potroše ili ih napunite ili zamijenite. Spljošteni i nefunkcionalni nikome nisu od koristi, a takvi i narušavaju izgled vaše dnevne sobe.

Držite se uvijek one - manje je više. To ne znači da svoj dom morate urediti minimalistički, no primijetite li da na pomoćnom stoliću ili na polici nemate više mjesta, dobro promotrite ima li tu stvari koje vam još uvijek trebaju.

Slike trebaju biti obješene 1,5 metara od poda i dvadesetak centimetara iznad namještaja. Držite se tog pravila i vaše slike na zidu će lijepo i ugledati u vašem domu.

Nemojte slijepo kopirati ničiji stil. Inspirirajte se različitim elementima, ali ih uvijek izvedite na svoj način i prilagodite svojim potrebama.

Rasvjeta je važna kako za funkcionalnost, tako i za lijep izgled doma. Koristite lampe kako biste poboljšali rasvjetu u svom domu i ukrasili interijer.

Nikako ne gurajte sav namještaj na zid. Prostor će se činiti većim i prozračnijim ako ima dovoljno mjesta između namještaja i zida.

Izvor: mydomaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 12:01