automatski to radimo

Nikada ne otvarajte perilicu posuđa čim je gotova! Skoro svi rade ovu pogrešku, a onda kreću problemi...

.

 /SHUTTERSTOCK

Ako imate perilicu posuđa, koliko vas je puta zvučni signal koji označava kraj pranja natjerao da odmah posegnete da je otvorite? Mnogi imaju osjećaj da se posuđe na ovaj način brže suši, ali to je zapravo velika greška. To može dovesti do tri problema, pa evo zašto nikada ne biste trebali otvoriti perilicu čim završi:

1. Riskirate štetu

Ako imate perilicu posuđa koja se otvara ručno, možda niste ni znali da postoje modeli kod kojih se vrata automatski otvaraju čim program završi. Bolje je ostaviti zatvorena vrata i eliminirati naviku koja vas tjera da ih odmah otvarate kako biste osigurali brže sušenje posuđa.

2. Vrući zrak

Znate da je zrak koji izlazi iz stroja vruć. Vruća voda pomaže da se posuđe dobro opere, a unutrašnjost stroja tako postaje vruća. Kada otvorite perilicu odmah nakon što je gotova, para će se dizati. Kad se to ponavlja više puta, para može s vremenom oštetiti elektroniku radne ploče, piše Mondo.

3. Pravo vrijeme

Ako vrata ostavite zatvorena, toplina će se zadržati u perilici, što će pomoći da se vaše posuđe brže osuši. Najbolje vrijeme za otvaranje perilice posuđa je 15 do 30 minuta nakon završetka pranja. Ako perilicu posuđa ostavite zatvorenu predugo, na posuđu se može stvoriti kondenzacija. A to bi ih moglo učiniti manje čistima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:14