ISPROBANE TEHNIKE

Pronašli smo 4 metode za čišćenje prljavih rešetki pećnice i znamo koja je najbolja

 /SHUTTERSTOCK
Svaka metoda ima ocjenu od 1 do 5; 5 je općenito najbolja metoda, a 1 najmanje omiljena metoda

Rešetke za pećnicu - najiritantnija stvar za čišćenje u kuhinji! Njihovo ribanje zahtijeva određenu finoću, ali i puno truda. Dakle … raditi pažljivo, ali i energično? Da. Također su velike, pa vjerojatno ne stanu u vaš sudoper, što znači pronaći alternativno mjesto za njihovo čišćenje. I što duže čekate, one su sve prljavije.

Stoga smo pokušali pronaći najbolji (i najlakši!) način za pouzdano čišćenje rešetki pećnice. Ovu su 4 popularne metode i njihova konačna učinkovitost.

Svaka metoda ima ocjenu od 1 do 5; 5 je općenito najbolja metoda, a 1 najmanje omiljena metoda. Uz ocjenu pronaći ćete bilješke o tome koliko je metoda bila laka ili teška, koliko je bilo potrebo truda i koliko je vremena bilo potrebno za čišćenje.

image
/SHUTTERSTOCK

1. Metoda čišćenja: maramice za sušilicu + deterdžent za perilicu posuđa

Ukupno vrijeme: do 12 sati

Ocjena: 2

Metoda: Položite stari ručnik na dno kade, obložite ga s nekoliko redova maramica, zatim stavite rešetke na njih. Napunite kadu s dovoljno vruće vode da pokrije rešetke, zatim otopite 1/2 šalice tekućeg ili praškastog deterdženta za perilicu posuđa.

Ostavite rešetke da se namaču preko noći, a zatim ih obrišite krpom, uklanjajući masnoću i ostatke hrane. Isperite police čistom vodom i sapunicom.

Listovi za sušenje trebali bi razrijediti masnoću i omekšati zapečenu hranu, čineći čišćenje rešetki u pećnici lakim poslom. Iako su uspjeli postići da rešetke izgledaju pristojno (čak i sjajno u nekim dijelovima), stvarno čvrsta prljavština uopće se nije lako uklonila.

image
/SHUTTERSTOCK

Metoda čišćenja: Deterdžent za perilicu posuđa

Ukupno vrijeme: do 12 sati

Ocjena: 3

Metoda: Položite stari ručnik na dno kade, na vrh stavite rešetku za pećnicu, zatim otopite oko 1/2 šalice tekućeg ili praškastog deterdženta za perilicu posuđa u toploj kupki. Ostavite rešetku pećnice da se namače preko noći, a zatim je isperite spužvom za ribanje i čistom vodom.

Ova metoda je u osnovi potpuno ista kao i prva, samo što ne zahtijeva maramice za sušilicu. Dio namakanja jednako je dobro funkcionirao, ali je spužvica za ribanje definitivno bila bolja u uklanjanju zapečene hrane s rešetki od maramica za sušilicu.

Sigurno je reći da korištenje maramica za sušilicu u procesu čišćenja nije potrebno. Ova je metoda izvrsna ako vam rešetke u pećnici nisu jako prljave i imate vremena pustiti ih da se namaču preko noći. Samo budite sigurni da imate dobru spužvicu za ribanje i budite spremni koristiti malo zasukati rukave.

3.Metoda čišćenja: vrećica za smeće + sredstvo za čišćenje pećnice koje se jednostavno skida

Ukupno vrijeme: 50 minuta, 5 aktivnih minuta

Ocjena: 4

Metoda: Stavite svoju rešetku za pećnicu u veliku vreću za smeće i stavite je u sudoper ili negdje vani. Obilno poprskajte rešetke sredstvom za čišćenje pećnica s udaljenosti od 9 do 12 inča. Zatvorite vrećicu i ostavite da odstoji do 45 minuta. Zatim papirnatim ručnicima oribajte ostatke s rešetke. Isperite toplom vodom s deterdžentom kada ste gotovi.

Potrebno je malo ili nimalo truda da se očisti od prljavštine nakon što ste pustili proizvodu da učini svoju magiju.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Metoda čišćenja: Prašak za čišćenje pećnice

Ukupno vrijeme: 1 sat, 5 aktivnih minuta

Ocjena: 5

Metoda: Napravite pastu koristeći prašak za čišćenje pećnice i vodu. Pasta ne smije biti pregusta ili prerijetka; tražite konzistenciju maslaca od kikirikija. Kistom nanesite pastu na prednju i stražnju stranu rešetki za pećnicu. Ostavite pastu da odstoji 45 minuta, a zatim je isperite spužvom i toplom sapunicom.

Ova metoda je malo neuredna (pasta će kapati!), ali čini čuda. Na kraju je to ispala najbolja metoda jer je bila jednostavna i čistila je uz minimalan napor. Možete ovo napraviti u svom sudoperu, ali to možete učiniti i u kadi (prvo stavite ručnik!) ili čak vani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 13:21