uradi sam

Vesele šalice za kavu ili čaj kao iz '80-ih

U 1980-ima svoju je iznimnu popularnost doživio kreativni izričaj talijanskog kolektiva Memphis sa sjedištem u Milanu koji je dizajnirao šarolik namještaj i raznolike dekorativne elemente koji danas čine neizostavan dio mode toga vremena. Eksperimentiranje s asimetričnim oblicima i uzorcima dovelo je do prepoznatljivog izgleda šarene geometrije koja je i dalje iznimno dopadljiva pa je tako nadahnula i ovaj "uradi sam" projekt autorice bloga My Attic koji lako možete kopirati. Unesite na ovaj jednostavan način malo jarkih boja, uzoraka i veselja i u svoju kuhinju.

Potreban materijal

bijele keramičke šalice
boja za keramiku
paleta za miješanje boja
tanki kistovi
pećnica

Postupak

Očistite i osušite svoje šalice. Odaberite boje i uzorke koji vam se sviđaju, a mnogo primjera možete pronaći na društvenoj mreži Pinterest. Izlijte odabrane boje na paletu za miješanje. Ako među bojama nemate pastelne nijanse, poslužite se bijelom bojom kako biste dobili željene boje.

S tankim i mekim kistom počnite polako oslikavati željeni uzorak. Nemojte se žuriti, no ne morate biti ni iznimno precizni jer ne mora biti savršeno!



Ostavite da se vaše šalice osuše pa ih potom stavite u hladnu pećnicu. Pustite da se pećnica zagrije na 150 Celzijevih stupnjeva i potom je nakon 45 minuta ugasite. Ostavite šalice u pećnici dok se ona u potpunosti ne ohladi. Jednom kad se ohlade, vaše su zabavne šalice gotove!

Izvor: My Attic

Foto: Marij Hessel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:20