ZA SAMO 2 EURA

Vrijeme je za pranje jastuka! Ovaj neobični dodatak učinit će da izgledaju kao novi

 /SHUTTERSTOCK

S dolaskom proljeća vrijeme je i da se uhvatite u koštac s nekim od onih kućanskih poslova koje ste izbjegavali, poput čišćenja prekrivača, jastuka, deka...

Umjesto da ih nosite u praonicu ili kupujete nove, možete učiniti da vaši stari jastuci izgledaju kao novi pomoću neobičnog kućnog predmeta - a košta samo 2 eura.

Ako ste odgađali ovaj zamoran kućanski posao, poželjet ćete ga postaviti kao prioritet nakon što saznate što se krije u vašim neopranim jastucima. Dok spavamo, naše se tijelo prirodno znoji i odbacuje mrtve stanice kože koje upija naša posteljina. Ne samo da to može uzrokovati žute mrlje tijekom vremena, mikroskopske grinje i bakterije također se mogu naći u vašim neopranim jastucima. Iako su uglavnom bezopasne, ove bube mogu izazvati alergije i napadaje astme.

Jedna obožavateljica gospođe Hinch čak je otkrila svoj jednostavan način da ponovno dobijete jastuke kao nove s predmetom koji vjerojatno imate kod kuće. Ako ste u iskušenju isprobati jedan novi trik, jednostavno stavite jastuk u bubnja perilice, a zatim dodajte 2-3 čiste teniske loptice.

Dok poskakuju, pomoći će u raspodjeli tople vode s deterdženta i učiniti da vaši jastuci izgledaju kao novi. Neki su predložili i korištenje teniske loptice u sušilici kako bi se jastuci brže osušili i zadržali svoj oblik.

Prije nego što odete u kupovinu, vrijedi napomenuti da ovaj trik najbolje funkcionira na jastucima od perja ili nasjeckane pjene. Obavezno provjerite oznaku za održavanje na svojim jastucima prije nego što ih bacite na pranje, jer posteljina od čvrste pjene ili heljde neće izdržati ciklus centrifuge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:31